Najnovije

BAHAR LUTA I TO JE SADA SVIMA JASNO: Šta je to najveća greška Zvezdana Terzića?

Najskuplji trener i igrači u istoriji Crvene zvezde ne mogu da savladaju Jang Bojs na Marakani. To je poražavajući prizor za navijače, a posebno za administraciju koja ih je izabrala. Priče u uvodnom delu sezone Zvezdana Terzića, Mitra Mrkele i Marka Marina o moćnom timu nemaju rezultatsku osnovu, pa je vreme da se postavi pitanje njihove odgovornosti za trenutno stanje.

Tačno je da Bahar ima punu samostalnost u radu i samim tim najveću odgovornost za izgled tima. Može se pisati i pričati o taktičkim i konceptualnim greškama Izraelca, analizirati kako je i zašto postao predmet kritika i podsmeha na društvenim mrežama, ali ako se sezona završi katastrofalno, niko neće pričati o tome gde je presing izgubljen i zašto fudbaleri su na pogrešnoj strani.pozicije, ali bi prst krivice bio usmeren na one koji su ih doneli.

Tačnije, po rečima jednog čoveka – Zvezdana Terzića. Okružen je saradnicima na ozbiljnim pozicijama, ali bez njegove dozvole ne mogu da se povlače ključni potezi na Marakani. Kao domaćin kuće, on snosi najveću odgovornost, a ovo je trenutak kada će morati nešto da uradi.

OVO JE POZIV KOJI SE NE ODBIJA! Žan Filip Kraso oblači narandžasti dres

Bilo bi preskupo zameniti Bahara, a možda i dalje veruje da se sa njim mogu postići ciljevi. Međutim, možda će morati da udari pesnicom o sto da pokaže Izraelcu da je trenutna situacija daleko alarmantnija nego što on verovatno misli. I to bi posebno trebalo da znaju igrači.

Terzić i njegove kolege moraće da se zapitaju gde su pogrešili u sastavljanju tima. Lako su ignorisali faktor jakih ličnosti u svlačionici i na terenu. Ova ekipa nema vođu, na koga će da se dere kada ne ide, kao Borjan. Zvezda je najveći uspeh ostvarila sa Vladanom Milojevićem i atmosferom u timu.

Koliko timskog duha nedostaje timu najbolji primer je trenutak kada Iten provocira navijače tokom proslave gola, a niko ne dolazi da ga odgurne, objašnjava mu da se to ne radi. Tu se pokazuje osećaj pripadnosti klubu.

Za Crvenu zvezdu je bilo najlepše što tog julskog dana avion sa fudbalerima Fiorentine nije mogao da poleti iz Italije za Beograd. Rukovodstvo i stručni štab prevareni su deklasiranjem ekipe okupljenog sa plaže, a pojedini igrači su smatrali da je potrebno samo izaći na teren i upisati pobedu.

Brza nadogradnja tima je nepotrebno napuštena. Zvezda se ponašala kao da je Drkušić jedini štoper sveta, a predugo se čekalo na angažovanje špica posle kraha dogovora sa Lata Latom. Na kraju je stigao šerif Endijaje, koji se tek navikava na tim i polako počinje da bude koristan.

Preskupo je ovo ekipi Crvene zvezde da ima dva poraza u osam prvenstvenih kola i da ugrabi bod na Marakani protiv Jang Bojsa. Ne bi bilo ništa sporno da je to rezultat brojnih propuštenih šansi u meču sa švajcarskim šampionom, ali sve je bilo sasvim spontano i na talasu publike.

Sa klupe su došli i fudbaleri čija se godišnja zarada kreće od 800.000 do milion evra (bez bonusa), a jedna od tih platnih kategorija nije ni podignuta za zagrevanje. Baharovo je pravo da ne računa na Kanga, sve su to taktičke slobode. Ali, sedenje Gabonca na klupi moraće da se plati. I ne samo njegov.

Uprava je samo delimično uspela da očisti publiku, svesno je rizikovala da ima skupo plaćene igrače van Baharovog prvog plana. I sve bi to bilo zanemarljivo da su rezultati dobri, a nisu, a pritisak nije ništa manji na Terzića nego na Izraelca.

Jer i on je nekome odgovoran…

Izvor: Sport klub

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA