Najnovije

E SAD ĆE PLATITI SKUPO: Rusi posle nekoliko meseci provalili Ukrajince, ovo je velika zamka

Postavljanje teške opreme i naoružanja u stambena područja predstavlja grubo kršenje međunarodnog humanitarnog prava, podsetio je predstavnik Ruske Federacije u UN

Rusija će uništiti skladišta žita i lučku infrastrukturu Ukrajine ako se tamo nalaze vojna oprema i municija, izjavio je danas stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti.

"Ako Ukrajina koristi žitnice i lučku infrastrukturu za skladištenje municije i zapadne vojne opreme, to znači da će ta skladišta biti uništena", rekao je Nebenzja.

HITNO ODBACIVANJE FRANCUSKO - NEMAČKOG SPORAZUMA: Državotvorni patriotski blok ima poruku za Vučića

On je napomenuo da ako kijevski režim koncentriše vojno osoblje na određenom mestu, ono postaje legitimna meta za napad, "uključujući i sa stanovišta međunarodnog humanitarnog prava", prenose "RIA Novosti".

Istakao je i da je postavljanje teške opreme i sistema protivvazdušne odbrane u stambenim područjima grubo kršenje međunarodnog humanitarnog prava i da dovodi do tragedija.

"Ponovo naglašavamo da Rusija ne gađa civilne ciljeve i ne gađa civile. Naše visokoprecizno oružje se koristi isključivo za uništavanje vojnog potencijala režima (ukrajinskog predsednika Vladimira) Zelenskog", rekao je Nebenzja.

KREĆE FRKA U LIBIJI: Sukobi u Bengaziju, otvaraju novo žarište?

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA