Najnovije

ESKALACIJA SUKOBA! Hitno okupljanje i direktan poziv za napad na Izrael sa više strana

Centralni komitet pokreta Fatah pozvao je danas na okupljanje oko opcije nacionalnog jedinstva i udružene borbe na terenu, političkom i diplomatskom nivou, kao i na „eskalaciju svih tačaka konfrontacije sa izraelskim okupatorom u svim delovima Palestine”.

U saopštenju se ukazuje na neophodnost da se izađe sa „čvršćom arapskom pozicijom u suočavanju sa okupacijom Zapadne obale i Pojasa Gaze”, kao sa i „onima koji joj pružaju pokriće i podršku”.

Poziva se i međunarodna zajednica na odgovornost u sprovođenju rezolucija koje se odnose na palestinsko pitanje.

„U ovom trenutku palestinski narod je u otvorenoj konfrontaciji sa okupatorom, koji su svojim rasističkim i krvavim mentalitetom i kolonijalnom ekspanzionističkom politikom, etničkim čišćenjem, skrnavljenjem svetinja i kontinuiranom zloupotrebom zatvorenika doveli region do eksplozije, što je bilo neminovno da se desi”, ističe se u saopštenju Fataha, prenosi agencija WAFA.

SPREMA SE BRUTALAN NAPAD! Hamas raspoređuje 1.000 vojnika, ozbiljna...

Palestinski nacionalno-oslobodilački pokret je takođe pozvao na priznavanje i sprovođenje prava palestinskog naroda na slobodu, pravdu, okončanje okupacije i samoopredeljenje, što je, kako se ocenjuje, ključ bezbednosti, mira i stabilnosti u regionu i svetu.

„Suočeni sa ovom kriminalnom praksom, međunarodnim ćutanjem i politikom dvostrukih standarda koji služe okupatoru i daju mu zeleno svetlo da nastavi sa masakrom nad palestinskim narodom, svedoci smo posledica nepromišljenog ponašanja izraelskih vlasti i međunarodne zajednica koji snose odgovornost za svu prolivenu krv”, navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se i da Izrael „prikriva nesposobnost da se suprotstavi borcima na terenu gađanjem civila i izvođenjem genocidnih operacija, bombardovanjem džamija, škola i bolnica i prekidom snabdevanja vodom i strujom u otvorenom ratu na palestinskoj Zapadnoj obali”.

UŽASNE VESTI ZA SRBIJU POSLE SEDNICE SAVETA EVROPE: Ovo je poruka Beogradu i vrlo je gorka

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA