Najnovije

IZRAEL MENJA TAKTIKU! Ovo je u najmanju ruku jezivo

Izraelske odbrambene snage (IDF) više neće uvek upozoravati stanovnike zgrada pre njihovog granatiranja, kakva je bila dosadašnja praksa, preneo je danas ''Tajms of Izrael'' pozivajući se na neimenovani visokorangirani izvor iz izraelske vlade.

Izvor lista je rekao da je politika ''kucanja na krov'' gotova, aludirajući na pređašnju taktiku ''upozoravanja'', odnosno praksu IDF da koriste tekstualne poruke, telefonske pozive ili početni udar na krov kako bi upozorile stanovnike zgrade da će uskoro biti granatirana.

Naveo je da će se takva praksa koristiti od slučaja do slučaja, ali da već danas Izrael evakuiše palestinsko stanovništvo iz Gaze i tamo vrši napade. Isti izvor je dodao da je izraelski premijer Benjamin Netanijahu definisao kao ratni cilj u ovoj fazi sukoba da se palestinska militantna grupa Hamas ''liši sposobnosti i motivacije da naudi Izraelu''.

UKRAJINSKE SNAGE U KOTLU! Kijev puca u delove, pada Kupjansk kao veliki poraz Zelenskog

''Takva definicija rata je veoma široka, i naše tumačenje nje ograničeno. Ne želimo da to dalje definišemo, ali - Gaza neće biti Hamastan'', rekao je izvor. Ranije danas minstar odbrane Izraela Joav Galan rekao je da je naredio ''potpunu opsadu'' Pojasa Gaze.

„Naredio sam potpunu opsadu pojasa Gaze. Neće biti struje, hrane, goriva, sve je zatvoreno”, rekao je Galan i dodao da se Izrael bori protiv, kako je naveo, ''životinja u ljudskom obliku'' i da se „ponaša u skladu sa tim. Pored toga, Izrael je danas prekinuo dotok vode u Gazu, nakon što su u nedelju prekinute isporuke struje i goriva, prenosi Tanjug.   

SPREMA SE BRUTALAN NAPAD! Hamas raspoređuje 1.000 vojnika, ozbiljna…

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA