Najnovije

PUŠKOV OTKRTIO: Šta će biti sa Ukrajinom posle eskalacije u Izraelu

Prioritet Ukrajine u zapadnoj politici smanjiće se zbog eskalacije u Izraelu. Ovaj stav je na svom kanalu „Telegram“ izneo ruski senator Aleksej Puškov.

Prema njegovom mišljenju, sada će SAD raditi na „dva fronta“ – ukrajinski i izraelski, inače će svi shvatiti da Sjedinjene Američke Države ne mogu da podnesu teret „globalnog liderstva“.

„Ali bez obzira na to kako pokušavaju da idu u oba smera, prioritet Ukrajine u zapadnoj politici će se neizbežno smanjiti. „Bliski istok je ozbiljno u plamenu“, rekao je senator.

Istovremeno je izneo mišljenje da Vašington treba da zahvali Bogu što se kriza oko Tajvana na njih nije „srušila” pod ovim uslovima.

„Sjedinjene Američke Države preuzele su previše obaveza u svetu. Tipičan slučaj imperije koja se suočava sa brojnim izazovima i sve više iscrpljuje svoje resurse.

Izrael je u subotu ujutro doživeo raketni napad bez presedana iz Gaze. Vojni pres centar saopštio je da je širom zemlje ispaljeno više od tri hiljade raketa.

Pored toga, borci Hamasa prodrli su u priobalna područja na jugu Izraela nakon masovnih raketnih napada. Kao odgovor, Izraelske odbrambene snage su pokrenule operaciju Gvozdeni mačevi.

U zemlji je proglašeno vanredno stanje. Premijer Benjamin Netanjahu je u svom obraćanju naciji izjavio da je zemlja u ratnom stanju i naredio široku mobilizaciju rezervista. Vojnici vrše čišćenje naseljenih mesta.

KREĆE VELIKI RAT: Izrael pripremio 300.000 vojnika

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA