Najnovije

ŠEF EGIPATSKE TAJNE SLUŽBE UPOZOROIO IZRAEL NA SVE ŠTO SE DEŠAVA? Stigao odgovor premijera Netanijahua

Kabinet premijera Izraela Benjamina Netanijahua saopštio je danas da je izveštaj o upozorenju šefa egipatske obaveštajne službe Abasa Kamela na „neuobičajenu, užasnu operaciju” deset dana pre napada Hamasa „potpuno lažna vest”.

Kako je navedeno premijer „nije razgovarao, niti se sastao (sa Kamelom) od osnivanja vlade, ni tajno, ni direktno”.

„To je potpuno lažna vest”, piše u saopštenju.

Ranije danas je objavljeno da je neimenovani egipatski obaveštajni zvaničnik izjavio da je njegova zemlja, koja je često posredovala između Izraela i Hamasa, više puta upozoravala na pretnje iz Gaze, odnosno o „nečem velikom”, a da su izraelski zvaničnici umanjivali te pretnje.

Oni su se, tvrdio je taj neimenovani zvaničnik, usredsredili, na drugu palestinsku teritoriju, okupiranu Zapadnu obalu, preneli su izraelski mediji.

Vlada premijera Benjamina  Netanijahua sastavljena je od pristalica jevrejskih naseljenika na Zapadnoj obali koji su zahtevali obračun sa palestinskim ekstremistima zbog rastućeg nasilja u proteklih 18 meseci.

„Mi smo ih upozorili da stiže eksplozija situacije i to uskoro i da će biti velika, ali oni su potcenili takva upozorenja”, rekao je taj zvaničnik.

Islamski ekstremistički Hamas, vladajući u pojasu Gaze, je u subotu rano ujutro iznenada napao Izrael. Napadi koji su usledili su bez presedana.

UŽASNE VESTI ZA SRBIJU POSLE SEDNICE SAVETA EVROPE: Ovo je poruka Beogradu i vrlo je gorka

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA