Najnovije

KAKO SE OMETA IZVOZ U RUSIJU: A ko plaća reket Luki Bojoviću!? (VIDEO)

Emisija "Luča", autora Nikše Bulatovića, ovaj put otvara pitanja iz kriminalne sfere...
Stain (Foto: Skrinšot)

Stain (Foto: Skrinšot)

Nema direktne carinske blokade izvoza srpske robe za Rusiju, ali ima ometanja izvoza. To je glava 85., koja se odnosi na robe koje mogu biti korištene i za ratne i za civilne svrhe i carinicima je lakše onda da ne puste ništa. I onda izvoznici odustanu, rekao je Dragan Stain, predsednik Udruženja malih špeditera, prilikom gostovanja u emisiji Luča kanala Pravi odgovor.  

On je naglasio da carinici to rade po naredbi Uprave carina i Ministarstva finansija. On je objasnio kako se nešto što je civilna roba može protumačiti kao vojna i time sprečiti izvoz u Rusiju. 

Stain je pričao i kako je Bedžet Pacoli pokušao da preuzme kontrolu nad Aerodromom „Nikola Tesla“ i kako je to osujećeno, te koliko bi bezbednosno bilo to problematično da je uspeo. A odgovorio je i na pitanje da li je ovaj albanski biznismen, poreklom sa Kosova i Metohije, zaista vlasnik OMV pumpi. 

On je odgovorio i na pitanje da li je Luka Bojović, koji je u Španiji osuđivan zbog kriminala, postao šef srpske carine, odnosno da li mu svi špediteri plaćaju „danak“. 

- Sve je tačno, sem što nije okupirao kompletnu carinu, već samo Luku Beograd. I to samo za jednu vrstu robe koja ide samo preko Luke Beograd i za koju reketira špeditere. I svi daju pare – izneo je Stain. 

Koja je to roba, možete saznati ako pogledate emisiju na kanalu Pravi odgovor. Takođe, saznaćete o tome kako je preko aerodroma nelegalno i svakodnevno iznošen naš novac koji su strane banke dovozile kamionima na carinu, i kakve je to posledice ostavilo po naš monetarni sistem. Takođe, o rušenju Savamale, čiji je Stain stanovnik, o pranju novca i mnogo čemu drugom, saznajte u ovoj šokantnoj emisiji. 

Pogledajte:

Pročitajte OVDE o tenzijama među članicama ODKB-a

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA