Najnovije

LAVROV: Svet vidi Rusiju kao branioca

Sve veći broj ljudi u svetu ne samo da saoseća sa Ruskom Federacijom, već i na Rusiju gleda kao na branioca trajnih tradicija i pravih vrednosti, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na svetskoj konferenciji sunarodnika koji žive u inostranstvu.
Lavrov na jednoj od konferencija za medije / Skrinšot

Lavrov na jednoj od konferencija za medije / Skrinšot

„Rusija će kao država-civilizacija nastaviti da brani moralne principe međunarodnog života, da promoviše principe poštenja, istine, dobrote i pravde u međudržavnoj komunikaciji. Oslanjanje na opšte ideale velikih religija i kultura, poštovanje identiteta naroda sveta, njihovo pravo na sopstveni put razvoja – najvažnija pomoć u pronalaženju optimalnih odgovora na brojne izazove i pretnje našeg vremena.Takva stvaralačka linija uživa najširu podršku u svetskoj zajednici. Sve veći broj ljudi, uključujući i evropski kontinent, ne samo da saosećaju sa našom zemljom, već i gledaju na Rusiju kao na branioca trajnih tradicija i vrednosti, pravih vrednosti“, istakao je on.

Po njegovim rečima, mnoge organizacije ruskih sunarodnika u inostranstvu suočene su sa ružnom rusofobijom, ali nastavljaju svoj rad.

„Nivo rusofobije koji posmatramo u mnogim zapadnim zemljama je neverovatan. Znamo u kakvim uslovima mnogi od vas moraju da rade, koordinacioni saveti, organizacije ruskih sunarodnika, razna udruženja naše dijaspore suočena su sa ovom ružnom pojavom, sa rusofobijom na dnevnoj bazi“, rekao je ministar.

Lavrov je napomenuo da sunarodnici u inostranstvu, uprkos teškim uslovima, čine mnogo na popularizaciji bogatog kulturnog, istorijskog, duhovnog nasleđa Rusije, očuvanju i promociji ruskog jezika i književnosti.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova će nastaviti da čini sve što je potrebno da zaštiti legitimna prava i interese sunarodnika koji žive u inostranstvu i pomoći će u jačanju njihovih veza sa istorijskom domovinom, rekao je Lavrov.

S tim u vezi, ministar je istakao da Rusija računa na principijelnu građansku poziciju sunarodnika koji žive u inostranstvu, „spremnost da je dosledno brani uprkos spoljnom pritisku“.

Pogledajte OVDE borbe kod Kleščejevke 

Izvor: Sputnjik 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA