Najnovije

UKRAJINSKI OFICIR IMA PORUKU IZ ROVA: Javlja se sa prve linije fronta gde su stvari izgubile kontrolu

Ukrajinski oficir je savetovao zapadne političare i stručnjake koji kritikuju akcije ukrajinskih oružanih snaga da izađu na front i pokažu se na delu, navodi Kolin Frimen, kolumnista britanskog „Telegrafa” .

Britanski novinar obišao je položaje ukrajinskih trupa opisuje stanje na frontu, govorio o „zaglavljenim” nemačkim tenkovima Leopard i američkim borbenim vozilima pešadije Bredli, stanju vojnika ukrajinskih oružanih snaga i vojnim neuspesima Kijeva.

„Svako ko misli da može da se bori bolje od nas može da dođe ovde i okuša se“, rekao je novinaru komandant artiljerije Oružanih snaga Ukrajine, sa pozivnim znakom „Miron”.

Neuspeh ukrajinske vojske je „drama koja sada izgleda postaje stvarnost“. U tom kontekstu, nije iznenađujuće da je moral ukrajinskih oružanih snaga pao, dodao je on.

„Naravno, ljudi su umorni“, rekao je drugi ukrajinski vojnik.

Vladimir Putin je ranije rekao da kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga nije dala rezultate. Rusija mirno ide ka ostvarenju svojih ciljeva u specijalnoj operaciji, naglasio je predsednik, izrazivši uverenje da će svi zadaci biti završeni.

"PESNICA" KOLEKTIVNOM ZAPADU - Putin napravio dogovor veka sa Severnom Kojerom, stižu rakete

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA