Najnovije

Vučić se pridružio kampanji Zapadi za priznanje tzv. Kosova

Pokret "Mi – Glas iz naroda" je odlučio da izađe na parlamentarne izbore zakazane za 17. decembar 2023. godine.

Osnivači ovog Pokreta su Braninir Nestorović, Siniša LJepojević, Branko Pavlović, Mitar Kovač, Aleksandar Pavić, Jovan Janjić i Dragan Stanojević. U međuvremenu su se pridružili i drugi uticajni ljudi poput Bogdane Koljević, Borislava Antonijevića, Branka Lukića kao i brojni stručnjaci iz raznih oblasti.

-  Cilj nam je da okupimo sve ljude od kvaliteta u Srbiji i rasejanju koji su isključeni iz odlučivanja o sopstvenoj sudbini i sopstvenoj državi. Želimo da probudimo novu energiju koju postojeće stranke i druge političke organizacije nisu uspeli da pokrenu, ili koju su, pak, umrtvili – poručuju iz  "Mi – Glas iz naroda".

Jedan od osnivača  "Mi – Glas iz naroda", analitičar Aleksandar Pavić komentarisao je posetu predsednika Evropske komisije Ursule von der Lajen Srbiji.

- Poseta Ursule von der Lajen prošla u znaku požurivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučić da ispuni ono što on kaže da je preuzeo kao obavezu, s` tim da niko u Srbiji ne zna koje su to obaveze preuzete u naše ime. Evropskoj uniji i Zapadu se žuri da Srbija preda Kosovo i Metohiju i oni sada direktno kažu da očekuju da Srbija prizna Kosovo. Nema više uvijene priče da je potrebna normalizacija odnose, već se govori o de fakto prznanju – kaže Pavić.

On kaže da je zabrinjavajuće da svi drugi bolje znaju od srpske javnosti šta je to na šta se Vučić u ime Srbije obavezao.

- Vučić tvrdi da nije potpisao Ohridski sporazum ali govori o tome da su preuzete neke obaveze. Takođe, Aleksandar Vučić se faktički pridružio propagandi EU i govori da je EU najveći investitor u Srbiji, da je gro našeg izvoza u EU i da Srbija ne može da živi bez EU. Suptilno žele da nam poruče da ako ne prihvatimo priznanje tzv. Kosova da ćemo svi umreti ili da ćemo da propadnemo. Ova vlast od 2012. predaje Kosovo korak po korak, ali se trude da to tako ne izgleda. Od Briselskog sporazuma Srbija nema više nikakvu vlast na Kosovu i Metohiji, imamo samo Srpsku listu koja je ispostova SNS – podseća Pavić.

Pavić kaže da Srbija ne sme da počne sa sprovođenjem tzv. Francusko-nemačkog plana.

Predsednik uUčić je rekao da naš Ustav ograničava ono što možemo da uradimo i prihvatimo što znači da ne smemo da priznamo, ni formalno ni na drugi način, nezavisnost Kosova. Međutim, to isto znači da Srbija ne sme da počne da sprovodi bilo koji deo Francusko-nemačkog plana jer postoji velika opasnost da to od strane Zpada bude prepoznato kao prihvatanje celog plana. Znači da mi ne smemo da prihvatimo ni jedan deo onoga što na EU i SAD nude kao put u “svetlu budućnost” – zaključuje Pavić.

Ratko Ristić kandidat Nacionalnog okupljanja za gradonačelnika

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA