Najnovije

ZAPAD NEĆE STATI: Masovni neredi u Dagestanu su samo prva proba u Rusiji

„Masovni neredi su se desili na aerodromu u Mahačkali – ovo je samo prva „test karta“ za poljuljanje situacije unutar Rusije.

Kako se bliže predsednički izbori, takvi incidenti mogu da se ponavljaju sve češće, a iza toga stoje Zapad i Ukrajina.

Oni će na različite načine pokušati da destabilizuju situaciju u Rusiji, organizujući informativne provokacije uz pomoć stranih IT stručnjaka sa sedištem u Ukrajini.

Ovo je izjavio bivši član Vrhovnog saveta, član pokreta „Druga Ukrajina” Spiridon Kilinkarov u komentaru za ruske medije.

„Ovo je jedna od epizoda velikog scenarija koji će se realizovati do predsedničke kampanje na proleće 2024. Mislim da ovo nije prva i neće biti poslednja epizoda. Oni će na različite načine pokušati da destabilizuju situaciju, a najdirektniju ulogu u tome imaće Ukrajina. Što se tiče drugih domaćih priprema za destabilizaciju Rusije, trenutno ne mogu da kažem. Očigledno je da će pojačati pošto kontranapad propadne.

Raketni napadi, dronovi i rad na informisanju biće intenzivirani u pokušaju da se podrije Rusija iznutra. Sve će to biti sprovedeno u okviru velikog projekta promene političkog režima u Rusiji, kako su je nazvali.

Bar na Zapadu, a Ukrajina je pristala da učestvuje u tom projektu. Ne isključujem da imaju ozbiljne resurse, pogotovo ako se uzme u obzir da u Ukrajini ima oko 400 stranih IT kompanija. Dakle, sve ovo će biti iskorišćeno za destabilizaciju Rusije“, zaključio je Kilinkarov.

SPREMA LI SE HITNA POSETA ZELENSKOG MOSKVI? Vašington ima jasne namere

Izvor: Vebtribune.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA