Najnovije

JERKOVIĆ ZA GRADONAČELNIKA: Uvešću papreni infostan za Bg na vodi! Neću izneveriti generala Delića!

Imao sam nekoliko ponuda da se priključim nekim listama, ali bilo mi je mučno da nekako varam ljude i pozivam ih da glasaju za nekoga za koga ni sam ne bih glasao, izjavio je Aleksandar Jerković, kandidat liste „Mi – glas iz naroda“ za gradonačelnika Beograda, prilikom gostovanja u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor. .

On kaže da je bio najbliži odluci da se ne kandiduje, odnosno da ništa ne radi na ovim izborima.

- Međutim, postavio sam pitanje ljudima na društvenim mrežama: „LJudi, šta mi vi savetujete da radim“. I ljudi su rekli: „Idi sa `Mi - glas iz naroda` i kandiduj se za gradonačelnika“.Pozvao sam Branka Pavlovića, on me pitao šta sam dosad radio, ja sam mu pokazao, i on je rekao:„Pa, gradonačelnik“. Tako da su se tu poklopile želje – rekao je Jerković.

Budući da dolazi iz pokreta „Nema nazad, iza je Srbija“, koji je osnovao pokojni general Božidar Delić, rekao je da mu je drago što su mu osnivači pokreta „Mi - glas iz naroda“ pružili priliku, što znači da nije izneverio generala Delića.

On je rekao da mu je doktor Borislav Antonijević bez trunke sujete prepustio mesto kandidata za gradonačelnika ispred „Mi – glas iz naroda“ i da zajedno rade kao da igraju „dubl u tenisu već deset godina“.

- Zaprepašćen sam odsustvom bilo kakve sujete i odsustvom ličnih interesa u ovoj priči – otkrio je Jerković.

Govoreći o Beogradu na vodi, kazao je da je to žalosna činjenica.

- Znamo kako je to došlo, ko je kupovao te stanove. Rušiti takvu stvar nije racionalno, ali može da se uvede taksa na luksuz. Tako da godišnje bi oni plaćali po 5-10.000 evra što bi kad se pomnoži bila jedna lepa suma od koje mogu da se finansiraju mnoge stvari – najavio je Jerković šta će uraditi ako postane gradonačelnik.

On je pričao o zloupotrebama izvršitelja, koji vam šalju naloge za naplate zastarelog duga, i ako vas ne zateknu kući, poštar odmah vrati pošiljaocu, bez čekanja. Tamo, kako je rekao, ne piše ko je i šta poslao, već oni to okače na oglasnu tablu osam dana, i vi se niste žalili i oni krenu u izvršenje.

- Evo moj primer, tako su meni uradili, za zastareli dug od 480 dinara, star 18 godina, blokirali su mi karticu. Kada sam ustanovio o čemu se radi, otišao sam kod izvršitelja, i rekao dobro daj da platim, evo 500 dinara, oni kažu: “A ne, ne, imate još 57.000 dinara za troškove izvršitelja“. Eto tako oni sa nekim u dilu uzimaju pare. Dal` sam ja taj račun stvarno platio, Bog sveti zna. Ali imate gomilu takvih smicalica – rekao je Jerković.

On je govorio kako i se i druga imovina otima od naroda, sve do placeva i zemljišta, a govorio je i o zloupotrebama notara, zbog čega bi ih „trebalo streljati na Terazijama, figurativno rečeno“, ali u svakom slučaju, „oduzeti im svu imovinu“.

Takođe se usprotivio stranim školskim udžbenicima kao i uopšte zaradi na njima, bilo da to plaćaju roditelji, bilo iz budžeta. Takođe, govorio je i Beogradskom sajmu i drugim temama, a o svemu detaljnije pogledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

NE DAJU SE SRBI: Natpis "Ovo je Srbija" ponovo u Sočanici na severu KiM

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA