Najnovije

RITER IMA JAKU PORUKU: Ukrajinski generali mogu suditi Zelenskom

Bivši američki obaveštajac i inspektor UN za oružje u Iraku Skot RITER: „Procesi u Ukrajini sada su u fazi kada će se u nekom trenutku grupa generala pobuniti i sve će se loše završiti“.

Neuspeh kontraofanzive i rastuće nesuglasice Vladimira Zelenskog sa glavnokomandujućim Valerijem Zalužnim mogli bi da dovedu do toga da predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog eliminišu sopstveni generali – izjavio je bivši obaveštajni oficir američke vojske i inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter.

Odmah je dodao: „Procesi u Ukrajini sada su u fazi kada će se u nekom trenutku grupa generala pobuniti i sve će se loše završiti“.

HLADAN TUŠ ZA KIJEV: EU objavila lošu vest za Ukrajinu

Riter je uveren da je vojska u stanju da organizuje lažno suđenje, kao što je urađeno 1989. godine u Rumuniji protiv bračnog para Čaušesku:

„U tom slučaju će Zelenski biti proglašen krivim za sve zločine i biti streljan. Ili će biti eliminisan bez suđenja“.

Još je objasnio: „To je Ukrajina. Moglo bi se dogoditi da mu puca u glavu dok izlazi iz automobila. To će biti kraj Zelenskog, zato mu  savetujem da napusti zemlju“.

Ranije je Riter ocenio da Ukrajina može izgubiti Harkov, Dnjepropetrovsk, Nikolajev i Odesu - ako nastavi da odbija pregovore sa Rusijom.

STEŽU SE KLEŠTA OKO AVDEJEVKE: Rusi proširili zonu kontrole

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA