Najnovije

IZVEŠTAJ MINISTARSTVA ODBRANE RF: MIG-29, 38 bespilotnih i pet Hajmarsa

Rusko ministarstvo odbrane je objavilo izveštaj o stanju na frontu...

Ruski PVO sistemi uništili su avion MiG-29 Oružanih snaga Ukrajine, 38 bespilotnih letelica i presreli pet raketa HIMARS, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Avion MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva uništio je ruski PVO sistem u oblasti grada Zaporožja. Tokom dana, presretnuto je i pet raketa višecevnog raketnog sistema HIMARS i oboreno je 38 ukrajinskih dronova u različitim oblastima LNR i DNR. Oružane snage Rusije odbile su i tri napada jurišnih grupa ukrajinske vojske u pravcu Kupjanska", navodi se u saopštenju.

U ministarstvu su naveli da je Kijev tokom proteklog dana izgubio više od 630 vojnika na svim pravcima, a najveće gubitke ukrajinske snage su pretrpele na donjeckom pravcu, gde je ubijeno ili ranjeno do 305 vojnika.

"U rejonu sela Devički, u Kijevskoj oblasti pogođeno je skladište municije 43. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine. Odbijena su i dva napada jurišnih grupa ukrajinske vojske u pravcu Krasnoliman, a neprijatelj je izgubio do 80 vojnika. U pravcu Hersona, ruska vojska likvidirala je do 60 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine. Takođe, poražene su i dve neprijateljske brigade u rejonu Rabotina", navodi se.

Pročitajte OVDE stav Zavetnika o “kosovskoj” zastavi u Parizu

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA