Najnovije

RUSI RUŠILI NEVEROVATNO BITNE POZICIJE: Ukrajinci nemaju odgovor, čeka ih propast

Poslednji meseci su označili težak period za ukrajinsku energetsku infrastrukturu.

Nakon serije napada Oružanih snaga Rusije, značajan broj trafostanica u Ukrajini je pretrpeo ozbiljnu štetu. Najnovija analiza, koja uključuje ispitivanje fotografija šest najvećih ukrajinskih trafostanica kapaciteta 750 kV, otkriva uznemirujuće informacije o stanju ovih kritičnih objekata.

Izveštaji pokazuju da su četiri od šest analiziranih trafostanica skoro potpuno nefunkcionalne. Ovo znači da njihova uloga u tranzitu električne energije jeste ozbiljno ugrožena. Preostale dve trafostanice funkcionišu, ali sa značajno smanjenom snagom.

OGLASIO SE DUGIN! Svet je na ivici trećeg svetskog rata

Planirane popravke su se suočile sa ogromnim izazovima. Nedostatak rezervne opreme je značajno otežao proces obnove. Osim toga, veliki deo potrebne opreme je uništen u masovnim udarima, što je dodatno komplikovalo situaciju.

Situacija na terenu ukazuje na produženu borbu Ukrajine da obnovi svoju energetsku infrastrukturu. Posledice ovih napada ne utiču samo na elektrosnabdevanje u zemlji, već i na širi aspekt ekonomske i društvene stabilnosti. Kako će se Ukrajina suočiti sa ovim izazovima, ostaje ključno pitanje u narednim mesecima.

RUSIJA U UN: Zapad shvata propast ukrajinske kontraofanzive

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA