Najnovije

Izrael proglasio pobedu - rat se nastavlja: Netanjahuovi vojnici u zgradi parlamenta Gaze

Izraelska Golani brigada je 13. novembra preuzela kontrolu nad zgradom parlamenta Gaze u gradu Gazi. To su potvrdili i snimci sa tog područja. Zgrada Palestinskog zakonodavnog veća u Gazi služila je poslanicima Hamasa otkako je preuzeo kontrolu nad pojasom Gaze nakon izbora 2007. godine.

Ranije su Izraelske odbrambene snage saopštile da je palestinska grupa navodno izgubila kontrolu nad pojasom Gaze. IDF je saopštila da je njen načelnik štaba general-pukovnik Herci Halevi odobrio akcione planove za zaštitu izraelskih teritorija i dao instrukcije Severnoj komandi da održava visok nivo spremnosti.

Međutim, izvori Hamasa nisu potvrdili izraelske tvrdnje. Uveče 13. novembra, vojni portparol Hamasa je tvrdio da izraelsko rukovodstvo može samo da sanja o brisanju Hamasa. Militanti su navodno napali 20 izraelskih vozila u poslednjih 48 sati.

Portparol Hamasa je dodao da je Hamas pristao da oslobodi 100 zatvorenika u zamenu za petodnevni prekid vatre. Izrael je to odbio i gubio vreme. Zauzvrat, Katar je pokušao da posreduje u oslobađanju žena i dece iz izraelskih zatvora u zamenu za izraelske žene i decu u Gazi. Pregovori tek treba da donesu rezultate.

Nema dalje – Vreme je da Ukrajina sklopi mir

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA