Najnovije

KUSTURICA: Svet stvara nekoliko porodica, kao što su Rotšildi ili Rokfeleri, a dirigentsku palicu drži Klaus Švab sa Davosom

Filmski reditelj Emir Kusturica promovisao je novu knjigu „Kad mrtve duše marširaju“ u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra (SKC) u Beogradu.

Emir Kusturica (Foto: Jutjub)

U knjizi eseju na skoro 200 strana. filmski reditelj piše o, kako navodi, „mangupima“ iz Davosa, opasnostima četvrte industrijske revolucije i veštačke inteligencije po Srbiju, o ratu u Ukrajini i transhumanizmu, ruskom vladaru i srpskoj šljivovici, ljudskoj duši u digitalnom kavezu, tajnom planu SAD, Vatikana i NJemačke da rasture Jugoslaviju.

Kusturica je rekao da čovečanstvom danas vlada digitalni svet, ali da je umetnost toliko velika da je ništa na svetu ne može zameniti.

Prema njegovim rečima, u svetu koji stvara nekoliko porodica, kao što su Rotšildi ili Rokfeleri, dirigentsku palicu drži Klaus Švab sa svojom ekipom iz Davosa.

Dodao je da je u tom svetu sebičnosti i pohlepe neminovno da nestaju duhovnost i umetnost.

„Bioskopska vrata su zatvorena, zavese su navučene, iznenađena i pomalo uplašena mrakom, publika se utišala i sa nadom očekuje da filmska slika pobedi tamu i zaigra na platnu. Mrak je, kao što znamo, najgušći pred svitanje. Ovom rečenicom i završavam svoju novu knjigu“, rekao je Kusturica.

Izvor: Pobeda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA