Najnovije

MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI: Nećemo dozvoliti da Šolc i Makron izbrišu Srbe iz istorije! (VIDEO)

Ispred ambasade Francuske u Beogradu danas je održan protest koalicije Nacionalno okupljanje zbog zahteva diplomata te zemlje koji je doveo do izmeštanja spomenika srpskim junacima na pravoslavnom groblju u Prištini.

Predsednik Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da je Francuska ovim činom postala saučesnik u zločinima Aljbina Kurtija i akciji brisanja kulturnih tragova Srba na Kosovu i Metohiji.

- Ovaj čin uklanjanja spomen ploče našim junacima na Kosovu i Metohiji je direktan čin kulturnog genocida koji se sprovodi nad našim narodom u Pokrajini. Nema dileme da Šolc i Makron pokušavaju da izbrišu sve kulturne belege koji su naši preci ostavili na Kosovu i Metohiji, da ispišu Srbe iz srednjovekovne istorije, da ispišu Srbi iz civilizacije čitave Evrope i da zajadno negiraju naš doprinos stvaranju slobodne Evrope u Prvom svetskom ratu – rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona rekla da EU i briselska administracija potiru nacionalne identitete, brišu kulture naroda, negiraju istoriju i razaraju temelje na kojima je Evropa počivala.

- Nacionalno okupljanje će obastiti sve suverenističke i državotvorne snage u Evropi u ovom vandalskom i varvarskom činu. Uputićemo pismo parlamentarnoj grupi “Evropa nacija i sloboda” koja predstavlja jednu od četiri najsnažnije grupe u Evropskom parlamentu. Takođe javno tražimo da tzv. Francuska i Nemačka ambasada u Prištini upute izvinjenje srpskom narodu i Republici Srbiji u celini. Tražimo od državnog rukovodstva da se otkaže učešće u pregovorima koji su zakazani za četvrtak u Briselu i nastavak pregovora uslovi time da se spomen ploča našim precima vrati na mesto na kom je bila na pravoslavno groblju u Prištini – rekla je ona i dodala da nećemo dopustiti da iko briše naš narod iz istorije i da se skrnave i ruše spomenici srpskih junaka.

Protestna konferencija ispred Ambasade francuske: Tražimo izvinjenje zbog uklanjanja spomen-ploče našim junacima.

Posted by Srpska stranka Zavetnici on Wednesday, 15 November 2023

 KONAČNA VUČIĆEVA IZDAJA I ŠTA JOJ JE PRETHODILO: Knjiga "SPC i Vikiliks" na poklon

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA