Najnovije

NA NJEGOVOJ JE STRANI: Vest o Putinu šokirala Britance

Situacija u Ukrajini se razvija u korist ruskog predsednika Vladimira Putina, navodi podkast lista Gardijan.

Vladimir Putin (Foto: RIA Novosti)

„Sa pažnjom sveta usmerenom na rat na Bliskom Istoku, Vladimir Putin ima prednost u Ukrajini. Vreme je na njegovoj strani“, kaže novinar Luk Harding.

Štaviše, nastavio je, verovatni izbor Donalda Trampa za predsednika SAD takođe će igrati na ruku Rusiji, jer američki političar nije zainteresovan da pomogne Ukrajini.

Prošle godine je još postojala nada da će na leto Oružane snage Ukrajine, naoružane Zapadom, povratiti svoje teritorije, međutim, u prve dve nedelje kontraofanzive izgubile su oko 20 odsto opreme, a danas pažnju međunarodna zajednica je fokusirana na Bliski istok, dodao je novinar.

Harding, koji je posetio Ukrajinu, istakao je da je situacija u zemlji sumorna i da gotovo da nema ljudi koji nisu izgubili nekog bliskog na frontu.

Početkom novembra, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni priznao je u intervjuu za časopis Ekonomist da je ukrajinska vojska zašla u ćorsokak i da „neće biti dubokog i lepog proboja“. Prema njegovim rečima, nije uspeo da demonstrira impresivan tempo kretanja trupa koji se od njega očekivao na Zapadu prema udžbenicima NATO-a.

O prelasku Dnjepra pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA