Najnovije

PREBIRAČEVIĆ: Zelenski je otpisan

Vladimir Zelenski (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

Piše: Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-ruskog centra “Majak”

Predsednik Ukrajine, kakva je do skoro postojala kada je Zelenski stupio na mesto predsednika države, je praktično otpisan od strane kolektivnog zapada. To se može zaključiti po brojnim člancima u zapadnoj štampi koja je dobro koordinirana i informisana o onome što zapad želi da plasira a standardno neinformisana kada su neke istine sa suprotne strane na dnevnom redu.

Upravo ta vest glasi da Zelenski polako završava svoju glumačku karijeru na mestu predsednika Ukrajine i da se zavesa spušta u tom tužnom pozorištu. Vidimo da se i ukrajinska vojska, koja je potpuno upropašćena besomučnim ratom protiv Rusije a za strane interese, pokrenula neke procese kako bi se samovolji Zelenskog stalo na put i kako bi se pokušalo spasiti što se uopšte i može u ovim okolnostima.

Rat Izraela protiv Hamasa u pojasu Gaze i eskalacija sukoba na celom Bliskom istoku doneli su u Ukrajinu jednu veliku istinu a to je da nisu  najbitniji geopolitički pravac zapada i da konj na koga su se sa zapada kladili u Ukrajini nije ispunio svoja očekivanja i nije doneo preko potrebnu pobedu. Poraz Ukrajine je neizbežan ali se gospodari rata okreću novim operacijama i sele težište kako informativnog, vojnog tako i finansijskog prostora na pravac gde smatraju da je bolji i efikasniji za sprovođenje njihovih interesa.

Da li će SAD uspeti da zadrži hegemoniju nad celim svetom malo je verovatno ili skoro nikako ali oni će svoj status svetske sile broj jedan braniti na svim tačkama sveta po cenu života, ekonomija i svega ostalog tih država na prostorima kojih se sukobi odvijaju a koji su osmišljeni upravo u kuhinji hegemona koji polako ali sigurno gubi tlo pod nogama. Velike i moćne zemlje kao što su Rusija i Kina ali i ostale ne žele više da trpe ničije mentorisanje na sopstvenu štetu nego žele neki pravedniji svet u kome će se poštovati prava i interesi svakoga.

Zelenski je svoju ulogu odigrao, obišao sve svetske događaje, skupštine, parlamente, svečanosti, sajmove i sve ostalo gde mu svakako nije bilo mesto ali gde je veštački guran zarad očuvanja Zapadne moći nad ostatkom sveta a u direktnom sukobu sa Rusijom za koju moraš da budeš mentalno oboleo da misliš da možeš da je pobediš u direktnom sukobu. Mentalno oboleo ili dobro plaćen i instruisan da po cenu uništenja sopstvene države radiš u interesu onih koji ga upravo, svedoci smo, napuštaju i prepuštaju neizvesnoj sudbini. Pitanje je momenta kada će vojska izvršiti puč i svoje kasapine svrgnuti sa vlasti i poslati na smetlište istorije.

Upropaštena država i uništen narod za narednih 100 godina će biti jedino po čemu će Zelenski ostati poznat u istoriji. Tužan kraj očekuje glumca čija politička karijera je imala holivudski početak ali kraj ipak neće biti srećan. Ishod predsednikovanja će biti ili egzil ili će završiti kao svojevremeno Hitler u svom bunkeru na samom kraju ostavljenom od bukvalno svih.

Izvor: Majak

Bonus video

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA