Najnovije

LUDILO: Hezbolah ukrao snimke vojske Srbije (VIDEO)

Propagandni rat nema granica...

Televizija Front je objavila propagandni spot Hezbolaha u kojem su zapravo snimci artiljerijskih snaga vojske Srbije. Ova džihadistička militantna grupacija je u svom promotivnom spotu lažno prikazala vežbe vojske Srbije kao svoje.

Ministarstvo odbrane Srbije se danas oglasilo povodom ovakvih slučajeva i upozorilo javnost na manipulacije.

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je uočilo da se sa određenog broja naloga nepoznatih korisnika na društvenim mrežama van srpskog govornog područja u prethodnom periodu dele video snimci i fotografije sekvenci vežbi jedinica Vojske Srbije koji se lažno predstavljaju kao vatrena i taktička dejstva inostranih oružanih formacija.

Kako se navodi, radi se o javno dostupnim video i foto materijalima čiji je vlasnik Ministarstvo odbrane Republike Srbije i čije je preuzimanje i ponovno javno publikovanje moguće isključivo uz navođenje izvora i odgovarajućih prostornih i vremenskih referenci, a koji su ovom prilikom svesno i namerno falsifikovani i zloupotrebljeni.

"Sa ciljem sprečavanja dezinformacija i zaštite ugleda Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, apelujemo na domaće i inostrane medije da se uzdrže od prenošenja krivotvorenih multimedijalnih sadržaja zasnovanih na falsifikovanju materijala u vlasništvu Ministarstva odbrane", navodi se u saopštenju.

Podsećamo, Hezbolah je aktivno učestvovao u ratu protiv Srba tokom devedesetih, posebno u BiH, ali i na Kosovu i Metohiji. Pod pokroviteljstvom Irana, Hezbolah je bio glavni regrutni kanal za pripadnike raznih mudžahedinskih grupa koje su dolazile da se bore na strani bosanskih muslimana, a protiv Srba. Pored Hezbolaha, bilo je još nekoliko sličnih islamističkih džihadističkih organizacija koje su učestvovale u ratu protiv Srba u BiH.

Pogledajte lopovluk Hezbolaha i prilog TV Front na ovu temu:

Pročitajte OVDE šta britanski Gardijan piše o Putinu i ratu u Ukrajini

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA