Najnovije

RUSKI POLITIKOLOG: Kako će izgledati rat Rusije i NATO, bolje je videti pretnje nego zažmuriti

Poznati ruski politikolog Sergej Markov, na svom Telegram kanalu razmatrao je temu potencijalnog vojnog sukoba između Rusije i Severnoatlantske alijanse.

Rat između Rusije i NATO-a – kakvi bi mogli biti rezultati? Najava moguće zaplene ruskih tankera od strane Danske nameće pravu diskusiju o ovim opcijama.

“Prvo, Postoji stanovište da bi takav rat bio nuklearna katastrofa. Ali im se suprotstavlja da se obe strane mogu uzdržati od upotrebe nuklearnog oružja.

Drugo, Postoji stanovište da će NATO brzo pobediti Rusiju, jer Rusija ne može da se nosi ni sa ukrajinskom vojskom. Ali im prigovaraju da je ukrajinska vojska danas jedna od najjačih na svetu i da je bez nuklearnog naoružanja na drugom mestu posle armija Sjedinjenih Država, Rusije, Kine i Indije. A većina vojne mašinerije NATO-a je već uključena u rat protiv Rusije.

Dakle, direktno uključivanje NATO-a u rat protiv Rusije će suštinski promeniti situaciju, ali ne radikalno.

Treće,  Mnogi veruju da u ratu nije važan poraz neprijateljske vojske ili zauzimanje glavnog grada, već nanošenje neprihvatljive štete. A pošto su društva zemalja NATO-a, za razliku od Ukrajine, demokratska, veoma konzumeristička, pa čak i hedonistička, njihov prag neprihvatljive štete je veoma nizak.

Odnosno, nakon smrti 10–20–30 hiljada ljudi, zemlje NATO-a će tražiti mir.

Ali prigovara im da će NATO društva, ako izbije neprijateljstva, brzo sniziti i nivo demokratije i nivo konzumerizma i tako naglo podići ljestvicu neprihvatljive štete. I neće tražiti mir.

Četvrto, Neki ljudi smatraju da se o takvim temama ne može ni razgovarati, ali bolje je videti pretnje nego zažmuriti, napisao je Markov.

ISMEVALA RUSKU ARMIJU PA DOŠLA NA PRVU LINIJU FRONTA: Snimala se u rovu, pitanje je da li je živa (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA