Najnovije

BAHATI, PRIMITIVNI SNS VANDALI: Vučiću, unakazio si Beograd, bolje se sam povuci!

Mi treba da se pripremimo na mogući pokušaj brutalnog napada i etničkog čišćenja Srba na KiM, i onda moramo biti spremni na vojni sukob. Ako dopustimo da Arbanasi izvrše etničko čišćenje i protetraju naš narod, onda je to put ka totalnom urušavanju suvereniteta preostalog dela naše zemlje, rekao je doktor Ratko Ristić, profesor Beogradskog univerziteta, gostujući u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor.

On je primetio da se predsednik Aleksandar Vučić čak i tokom posete Parizu bavi izjavama političkih protivnika u Srbiji, pa je tako reagovao i na Ristićev intervju u kom je Beogradom na vodi nazvao nakazom.

- Bilo bi mu pametnije da ne instistira na pogubnoj politici i bilo bi mu bolje da se sam povuče – poručio je Ristić.
Govoreći o događajima iz Bavaništa, gde su batinaši SNS-a bili blokirali kuću jednog od lidera protesta poljoprivrednika i njegovu porodicu, kazao je da ti događaji samo „govore o primitivizmu naprednjaka“.

- Prvo pitanje je zašto policija nije reagovala i zaštitila tog građanina Srbije od ovih vandala. Nezamislio mi je da je među njima i jedan doktor. Svi koji su učestovali u tom nasilju treba odmah da dobiju krivične prijave. Na toj maloj pokaznoj vežbi vi vidite šta oni rade. Ali to rade u svim drugim oblastima – naveo je profesor univerziteta.

Govoreći o prisiljavanju ljudi da glasaju za SNS, rekao je da je to uvod u totalitarizam.
- Moraš da glasaš za mene ako hoćeš da budeš neki direktor, ili šef ili da dobiješ neki posao. U normalnoj zemlji to je neprihvatljiva forma ponašanja. Cilj svake države mora da bude sloboda pojedinca u svim aspektima života. Ovo dolaženje na vrata, to je neprihvatljivo.

Tu formu političkog delovanja treba zakonski zabraniti – smatra on. Ristić je naveo i da Miroslavu Lajčaku na primer, treba zabraniti ulazak u Srbiju, kao štetočini.

- Ispred svake ambasade koje priznaju Kosovo postavio bih džinovski bilbord na kojem bi pisalo Kosovo i Metohija - Srbija. Svim njihovim zaposlenima, kad god dolaze ili napuštaju Srbiju bih na carinskom prelazu za diplomate, delio flajere na kojima piše da je KiM deo Srbije. I ne bi mogli da se ponašaju kako se ponaša recimo Kristofer Hil ili Francuz Pjer Košar, ili Žofre, predstavnik EU. NJima bih u svakom trenutku stavljao do znanja da je neprihvatljivo da govore o Kosovu i Metohiji kao teritoriji koja ne pripada Srbiji – objasnio je profesor Ristić kako se
vodi suverena politika.

- Gledao sam na televiziji, izraelski ambasador na pitanje voditeljke: „Kako smo mi to prijatelji ako ste priznali Kosovo i Metohiju?“, odgovara: „Mi sm prijatelji, a između prijatelja su ponekad mogući nesporazumi.“ I to je vrhunac licemerja. To nije prijateljstvo. To je zabijanje noža u leđa – zaključio je Ristić.
On se založio da Mekdonalds i svi drugi natpisi budu na ćirilici.

- Kako može u Grčkoj da bude sve na grčkom alfabetu, a oni su Evropska Unija – primetio je on. On je takođe izneo argumente o plagiajtu doktorata Siniše Malog, a govorio je i o pokušaju seče Košutnjaka i drugim nepodopštinama SNS režima. Takođe je pominjao Eskobara i druge zapadne diplomate, otkrio je kako bi se odnosio prema zapadnim lažnim ambasadorima u Prištini itd.

O svemu tome, i mnogo čemu drugom, detaljnije pogledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

SRPSKI GEOPOLITIČAR OTKRIVA: Svi događaji zadnje 4 godine se slivaju u jedan apokaliptički trenutak

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA