Najnovije

ZELENSKI ŠOKIRAO SVET: Ne možemo sebi da dozvolimo nikakav zastoj - Nastavljamo rat sa Rusijom

Kijev se protivi zamrzavanju sukoba sa Rusijom, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na konferenciji za novinare, čiji je snimak objavljen na svojoj Fejsbuk stranici.

„Zamrznuti konflikt je kao uspavani vulkan koji će se sigurno probuditi. „Stoga, ne možemo sebi priuštiti bilo kakav zastoj“, rekao je on.

Dodao je da bi okončanje sukoba moglo izgledati drugačije, ali bi želeo da to postigne pod uslovima Kijeva.

Državna duma je na ovo odgovorila da Rusija takođe nije pristalica zamrzavanja sukoba. Prema rečima poslanika iz Sevastopolja Dmitrija Belika, to bi moglo da se završi ili potpunom demilitarizacijom Ukrajine ili njenim privođenjem uslovima koji su izneti na pregovorima u Istanbulu u martu 2022. godine.

Parlamentarac je takođe nagovestio da će sa novim liderom Ukrajine biti moguće razgovarati o okončanju konfrontacije uz obostrano korisne uslove.

Rusija je više puta izražavala spremnost za pregovore, ali su kijevske vlasti uvele zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Kako je istakao pres-sekretar predsednika Dmitrij Peskov, nema preduslova za nastavak dijaloga, jer je pokret ka miru apsolutno isključen i iz Kijeva i iz kolektivnog Zapada.

Prema njegovim rečima, postizanje ciljeva „specijalne operacije“ ostaje apsolutni prioritet Moskve, a situacija u Ukrajini može da ide u mirnom pravcu samo ako se uzme u obzir stvarno stanje i nove realnosti.

KOMANDOSI UPADAJU U KAMP HAMASA: Jezivi snimci brutalnog napada (VIDEO)

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA