Najnovije

ŽELIMO EVROPU SUVERENIH DRŽAVA: Đurđević u Bundestagu sa strankom koja je protiv nezavisnosti Kosova

“Mi ne želimo ucene iz Brisela, već Evropu suverenih država”, poručila je u Bundestagu Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Srpske stranke Zavetnici i jedna od liderki Nacionalnog okupljanja.

Ona je predvodila delegaciju koja je posetila nemački parlament na poziv Tina Krupale, predsednika stranke Alternativa za Nemačku, koja je u martu ove godine zatražila da ova zemlja povuče priznanje tzv. kosovske nezavisnosti.

Učesnici susreta bili su saglasni u kritičkom stavu prema politici koju predstavlja Ursula fon der Lajen i razmenili mišljenja o dubokoj krizi Evropske unije.

Šef Alternative za Nemačku iskazao je interesovanje za situaciju u Srbiji i na Balkanu uopšte. Đurđević je u razgovoru sa njim istakla da politika Šolca i Makrona saučestvuje u teroru koji režim Aljbina Kurtija sprovodi nad srpskim narodom i njegovom kulturnom i istorijskom baštinom.

“Kurti najavljuje novih hiljadu vojnika tzv. vojske Kosova, a glavni finansijeri, uz SAD, su Nemačka i Turska. To je ozbiljan bezbednosni problem i direktna podrška velikoalbanskim aspiracijama na Balkanu”, kazala je Đurđević u Bundestagu.

Na sastanku je bilo reči i o negativnoj ulozi Kristijana Šmita u Republici Srpskoj, kao i o aktuelnim izazovima migrantskog talasa, koji produbljuje krizu u Evropi, i predstavlja zajednički problem mnogih evropskih država.

Predsednica Zavetnika je poklonila lideru Alternative za Nemačku majicu sa natpisom “Nema predaje” i istakla zadovoljstvo što suverenističke i državotvorne snage jačaju u čitavoj Evropi. Krupala je poželeo sreću Nacionalnom okupljanju na predstojećim izborima.

SRPSKI GEOPOLITIČAR OTKRIVA: Svi događaji zadnje 4 godine se slivaju u jedan apokaliptički trenutak

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA