Najnovije

ESKALACIJA SUKOBA OKO AVDEJEVKE: Ruska armija krenula u veliku ofanzivu (MAPA)

Situacija u Avdejevci se pogoršava, s obzirom na najnovije izveštaje o intenzivnim borbenim dejstvima.

Ruska armija je u ofanzivi, ostvarujući napredak uprkos žestokom otporu Ukrajinskih oružanih snaga (VSU). Ključna borbena područja uključuju Stepovoe, Očeretino, Novokalinovo, kao i industrijske zone okolo Koksohimzavoda i Avdejevke.

Ukrajinski vojni analitičari ističu da je situacija za VSU izuzetno teška, s obzirom da ruske snage nisu zaustavljene i da imaju taktičke uspehe. Prema njihovim rečima, sada je moguće samo odlaganje ruskog napredovanja, a ne kompletno zaustavljanje.

Istočno od Avdejevskog koksohemijskog zavoda vode se aktivne borbe, sa sve većim delom teritorije koji prelazi u sivu zonu zbog povlačenja VSU. Pored toga, VS RF ostvaruju uspehe duž železničkih linija i u drugim ključnim područjima.

Ruske snage nastavljaju napade južno od avdejevskog terikona i napreduju ka naselju "Jagodka". Ovaj napredak je prepoznat i u severnom delu industrijske zone blizu Jasinovatske ulice. Neprijateljski analitičari priznaju da je "situacija veoma komplikovana".

Generalštab VSU potvrđuje da VS RF vode ofanzivne operacije u nekoliko ključnih područja, uključujući Keramik, Novobahmutovku, Stepovoe i Avdejevku, sa ukupno 17 zabeleženih napada. Pozicije VSU su pod teškim artiljerijskim i minobacačkim napadima u više od 15 naseljenih mesta.

ŽESTOKE BORBE NA GRANICI DNR I ZAPOROŽJA: Rusi se spremaju za upad tenkovima

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA