Najnovije

NACIONALNO OKUPLJANJE U UŽICU: Odabrali smo da budemo desna ruka srpskog naroda! (FOTO)

Predsednica Srpske stranke Zavetnici i nosilac liste Nacionalno okupljanje, Milica Đurđević Stamenkovski, započela je svoje izlaganje u Užicu na prvom predizbornom koalicionom skupu,  time da je Nacionalno okupljanje tek počelo i da će ga upravo sve nedaće koje su snašle našu zemlju svakoga dana činiti sve jačim i većim. 

„Mi smo se suprotstavili jednom projektu koji je dirigovan spolja. Imali su nameru da naprave takozvanu Hilovu desnicu, imali su nameru da srpske patriotske snage stave pod kišobran svojih pijuna, koji ovde godinama i decenijama unazad nisu ništa uradili za opozicionu političku scenu. I ono što su učinili je sve bilo negativno. Imali su zadatak da i Bošku i meni i svim ovim divnim ljudima ovde praktično vežu ruke, da nas stave pod ključeve i katance. Da im mi pružimo legitimitet za projekat koji bi se samo zvao patriotski, a koji suštinski bi radio protiv interesa države i naroda. Mi nismo hteli, draga braćo i sestre, da budemo ni Đilasova desnica, ni Vućićeva desnica, ni Hilova desnica, mi smo odabrali da budemo desna ruka srpskog naroda, desna ruka kojom se podiže barjak nacionalnog okupljanja.“

Đurđević je je govorila i o poseti Nemačkoj, gde je boravila na poziv Alternative za Nemačku, stranke desno orjentisane koja je podnela zahtev da Nemačka povuče priznanje nezavisnosti tzv Kosova. 

„Prijateljska stranka srpskog naroda postoji i u Nemačkoj, i ona dobija sve veću podršku. To je stranka koja je suverenistička, to je stranka koja se protivi Evropskoj uniji, to je stranka koja vidi šta se dešava sa migrantskim talasima, oni se protive američkom mešanju i uplitanju, ali ono što ja za nas najvažnije to je stranka koja želi da gradimo drugačiju Evropu. Međutim, ja nisam sigurna da za njih tamo ima nade. Znate zašto? Zato što se u Berlinu nalaze čitave četvrti u kojima migranti potpuno javno i slobodno, bez ometanja policije, čak uz njihov prećutni blagoslov  diluju drogu na ulici. Zato što su u centru Berlina, tu na tom mestu, gde to migranti čine podigli spomenik anonimnom dileru droge. Hoću da kažem da je naš prvi zadatak, to govorim i kao majka, ne samo kao političar, nulta tolerancija prema narkodilerima. Mi ćemo tu pošast da sklonimo i da uklonimo sa srpskih ulica i školskih dvorišta i sa svih javnih mesta gde našoj deci prodaju i nude drogu. Ako za to država nema snage, postavlja se pitanje, za šta ima!?“

O zapadu koji nama nude kao primer prozapadne partije, Đurđević je dodala da je imala priliku da vidi i  LGBT-vrtić, i pitala da li ćemo takve vrednosti da prihvatimo u kojima se deca od tri godine uče o različitosti seksualne orjentacije, kada deca od tri godine jedva da su svesna sopstvenog postojanja. 

„Ta deca su tamo zamorčići, a njihovim roditeljima se sugeriše da je to stvar prestiža, da je to popularno, da je to in, da treba da budu posnosti što im dete ide u takvo obdanište. I naši prijatelji iz AFD-a nam kažu: ovo vas čeka Srbi ako krenete putem Brisela i putem Evropske unije.“

Predsednica srpske stranke Zavetnici je ponovila da je Nacionalno okupljanje jedina stranka koja otvoreno kaže da ne želi da bude deo Evropske unije, niti da prihvata čitav niz briselskih ucena i ističe da se na izborima 17. decembra, između ostalog, bira i put između nastavka tih ucena i slobodne Srbije. 

„Nema Srbije bez sela, braćo i sestre, selo nema alternativu, selo je zakon za nacionalno okupljanje. To su kičme i to su stubovi na kojima počiva naša politika“, završila je Đurđević ističući da je Nacionalno okupljanje pošlo težim putem, kao i mnogi slavni preci, ali da će baš taj teški put učiniti ovo okupljanje pobedničkim.

„Najvažnije u ovom trenutku jeste da ne odustajemo od sebe i od svoje borbe. Setite se da je ovaj grad dao mnoge velike i značajne veličine iz srpske istorije, ali se setite i da je ovaj grad dugo bio pod okupacijom Josipa Broza Tita i njegovog spomenika, ali sada ovde u Užicu, stoji spomenik  velikoj Srbiji, našeg velikog vajara Jovanovića. Prošlo je Titovo doba, mnogi i dalje misle da će se  vratiti ali neće“, rekao je u svom uvodnom izlaganju na tribini Nacionalnog okupljanja u Užicu, prof dr Vladimir Dimitrijević. 

On je dodao da se Srbija u ovom trenutku nalazi pred najtežim izazovima u novijoj istoriji, a jedan od najvećih izazova je otimanje jednog dela naše teritorije, Kosova i Metohije, ipak i pored sve katastrofe Dimitrijević je poručio da mi ne smemo da klonemo, jer dok postoji i jedan Srbin, ima nade. 

O teškoj situaciji u kojoj se nalaze srpski poljoprivrednici na skupu se okupljenima obratio Milan Đukić, ispred pet udruženja malinara koji su podržali Nacionalno okupljanje. On je izjavio da je podrška došla jer su poslanici Srpske stranke Zavetnici i Srpskog pokreta Dveri, jedini iskreno i u kontinuitetu tokom svojih poslaničkih mandata davali podršku poljoprivrednicima i borili se za njihove interese. 

Koliko je nužno potrebna promena politike u Srbiji, govorio je profesor Dušan Proroković. Počevši od ekonomske politike, ideološke, pa sve do rešavanja kosovskog problema, koje, kako kaže Proroković, nije samo političko pitanje, već metafizičko. 

„Zato vas pozivan da na izborima 17. decembra podržite Nacionalno okupljanje, da zaokružite broj 4. Nacionalno okupljanje je garant da će se menjati politika, i da te političke promene neće biti samo personalne, odnosno da nećemo biti taoci onoga – da sjaši Kurta, da uzjaši Murta.“

Lider pokreta Dveri, Boško Obradović,  se zahvalio prisutnima i izjavio da mu je veliko zadovoljstvo što je prva predizborna koaliciona tribina Nacionalnog okupljanja, velike državotvorne snage krenula baš iz Užica, srca zapadne Srbije.

Obradović je poseban akcenat stavio na kolonijalni status Srbije gde se građani Srbije ne pitaju ništa o ključnim stvarima i da je to nešto što mora iz korena da se promeni. 
„Biće da se u Srbiji godinama unazad više pitaju zapadni ambasadori, da ovde bolji status imaju strane banke, da ovde prioritet imaju strane kompanije, da našim životima i cenama osnovnih životnih namirnica odlučuju strani trgovinski lanci i da uvozni lobi uvozi sve ono što mi ovde možemo da proizvodimo i nelojalnom konkurencijom ubija domaćeg proizvođača ovde u našoj državi.“

Obradović se osvrnuo i na ogromne izdatke na strane investitore i pitao se kada će domaća poljoprivreda da postane prioritet za neku domaću vlast. 
„Mi imamo suštinsko pitanje na ovim izborima, hoćemo li mi biti suverena država u kojoj se mi njeni građani pitamo i odlučujemo o svemu, od republičkog do lokalnog nivoa ili ćemo mi da budemo jedna obična kolonija i deponija Evrope, koja će da služi za izrabljivanje jeftine radne snage, za pljačku naših prirodnih resursa i za sve vidove okupacije našeg duhovnog, ekonomskog i političkog prostora.“

Užice‼️ Divni ljudi, odlična energija‼️❤️💙???? Znamo da smo na pravom putu‼️Nacionalno okupljanje - ZAOKRUŽI 4️⃣‼️

Posted by Dveri - Dveri on Saturday, 18 November 2023

EKONOMSKI TIGAR JEL TAKO? Srpski proizvodi skuplji kod nas nego u regionu    

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA