Najnovije

RUSI PRAVE NOVO ČUDO TEHNOLOGIJE: Bespilotna letelica "Spektar"

Novi prelomni razvoj u oblasti vojne tehnologije dolazi iz Rusije, gde je konstruktorski biro „Spektar“ najavio stvaranje napredne udarne bespilotne letelice avionskog tipa.

Prema izjavi Andreja Bratenkova, izvršnog direktora kompanije, ovaj ambiciozni projekat uključivaće korišćenje 3D štampe za proizvodnju drona iz recikliranih materijala, što je tehnološki podvig koji do sada nije viđen u vojnoj industriji.

Ono što je posebno zanimljivo u vezi sa ovim projektom je plan da se proizvodnja dronova obavlja direktno u zoni specijalne vojne operacije, što omogućava brzu i efikasnu distribuciju ovih uređaja gde su oni najpotrebniji. Ova inovacija ne samo da obećava povećanje efikasnosti i operativne sposobnosti ruskih vojnih snaga, već i predstavlja značajan korak napred u održivoj proizvodnji vojne opreme, korišćenjem recikliranih materijala.

Ovakav pristup u proizvodnji bespilotnih letelica može imati dugoročne implikacije na celokupnu vojnu industriju, naglašavajući važnost inovacija i održivosti u razvoju vojne tehnologije.

RUSI KREĆU SVE JAČE: Intezivirane operacije na dva udarna mesta

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA