Najnovije

ESKLACIJA SUKOBA NA POMOLU! Izjava izraelskog ministra pali alarme

Kako se napetost na Bliskom istoku produbljuje, poslednje izjave izraelskog ministra odbrane Joava Galanta dovele su do novih bojazni o potencijalnom eskalaciji sukoba u Gazi.

Galantove reči, kojima je naglasio da će izraelske snage "ići do kraja" protiv palestinskog pokreta Hamas, ostavljaju malo prostora za diplomatsko rešenje, ukazujući na mogućnost totalne vojne akcije bez pregovaračkog manevarskog prostora.

Dok izraelska vojska intenzivira svoje akcije protiv pozicija Hezbolaha uz samu granicu, odgovarajući na što opisuju kao "pokušaj napada na izraelsku teritoriju", primetna je i rastuća zabrinutost za civilne živote. Istovremeno, obećanje Hezbolaha da će intervenisati ukoliko Hamas bude na ivici poraza, sugeriše da bi se sukob mogao proširiti i na druge frontove, čime bi se regionalni sukob mogao pretvoriti u veću krizu.

Ostaje nejasno da li će Galantove stroge opcije - "smrt ili predaja" - voditi ka ostvarivanju izraelske vizije sigurnosti ili će jednostrano usmeravanje ka vojnom rešenju samo produbiti jaz i podstaknuti dalje nasilje. Svetska zajednica sa zebnjom posmatra ovaj razvoj događaja, sa nadom da će hitno biti pronađen put ka miru koji će sprečiti dalje gubitke i patnju civilnog stanovništva.

ZALUŽNI POTPUNO IZGUBIO KOMPAS! Kijev ide u totalnu propast, kako će ljudi reagovati

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA