Najnovije

PALI SE ALARM! Obaveštajci javljaju, kreće panika zbog Rusije u celom svetu

Severna Koreja bi mogla da pojača vojni kapacitet Rusije u sukobu protiv Ukrajine kroz isporuku značajnih količina oružja, uključujući rakete i lansere raketa, kako tvrde izvori južnokorejske obaveštajne službe.

Na brifingu za medije, južnokorejska vojska je izrazila verovanje da je Pjongjang možda već posleo Rusiji „neodređeni broj” balističkih raketa kratkog dometa, protivtenkovskih raketa i prenosivih protivavionskih sistema. Pored ovoga, govori se i o velikom broju lakog naoružanja kao što su puške, raketni bacači, minobacači i granate, uz militantni kvantum od preko milion granata.

Ova informacija se javlja u kontekstu izveštaja da severnokorejska preduzeća rade punom parom, uključujući i mobilizaciju stanovništva, u cilju ispunjenja ruskih vojnih narudžbina.

Prema procenama južnokorejskih obaveštajaca, ova akcija može biti odraz dubljeg strateškog partnerstva između Pjongjanga i Moskve, ali i pokazatelj nove dinamike u međunarodnim odnosima, s obzirom na tekuće sankcije prema Severnoj Koreji.

Dok svetska zajednica pažljivo prati razvoj situacije, ova potencijalna vojna saradnja stavlja dodatan pritisak na već napete odnose između Zapada i Severa Koreje, kao i na tekuće sukobe u Ukrajini.

VELIKI PREOKRET U AVDEJEVKI! Rusi raspakuju oružje koje će praviti razliku

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA