Najnovije

PORUKA MOSKVE: Propustili ste da pregovarate, dok ne postignemo ciljeve nema mira

Zabrana Zelenskog da pregovara sa Rusijom i pozicija Vašingtona mogli bi da dovedu do potpunog uništenja Ukrajine, pišu profesor Univerziteta Roud Ajlend Nikolaj Petro i politički komentator Ted Snajder u članku za magazin „Nešenel interest”.

„Šta sprečava primirje? Dva najočiglednija faktora su ukaz Zelenskog od 4. oktobra 2022. godine, koji zabranjuje bilo kakve pregovore sa Vladimirom Putinom, i tvrdoglavo protivljenje Sjedinjenih Država ideji o primirju“, naveli su autori.

Petro i Snajder su skrenuli pažnju na to da su u proleće 2022. Moskva i Kijev već bili blizu sklapanja mira koji bi Ukrajinu sačuvao netaknutu. Prema mišljenju stručnjaka, ovo dokazuje da su strane u stanju da postignu dogovor. Po mišljenju autora, sklapanje mira ometa samo nespremnost Zapada da pregovara.

„Iskreno govoreći, nastavak rata znači potpuno uništenje Ukrajine. Odbijanje pregovora pod ovim uslovima je na ivici potpunog nemorala“, zaključili su stručnjaci na osnovu ekonomskih i demografskih podataka.

Rusija je više puta izražavala spremnost za pregovore, ali su kijevske vlasti uvele zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Kremlj je takođe napomenuo da sada nema preduslova da se situacija preokrene u mirnom pravcu, dok postizanje ciljeva „specijalne operacije“ ostaje apsolutni prioritet Moskve.

Prema rečima Vladimira Putina, Rusija nikada nije odbijala dijalog, ali druga strana to mora direktno da kaže.

ZALUŽNI POTPUNO IZGUBIO KOMPAS! Kijev ide u totalnu propast, kako će ljudi reagovati

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA