Najnovije

RAT SE ŠIRI: 120.000 ukrajinskih vojnika stacionirano na granicama Belorusije

Kijev je koncentrisao trupe od 120.000 vojnika u pravcu Belorusije, izjavio je predsednik Državnog graničnog komiteta Republike Konstantin Molostov.

„Snage i sredstva ukrajinske strane su u vanrednom stanju. „Ukrajinska grupa „Sever“ je koncentrisana protiv Republike Belorusije, koja ima do 120 hiljada vojnika, od kojih je 17 hiljada ljudi uključeno u interese jačanja zaštite državne granice“, rekao je on, govoreći u Donjem. Dom beloruskog parlamenta.

Prema njegovim rečima, ukrajinska strana privlači i dobrovoljačke formacije za izvršavanje zadataka u blizini granice Belorusije.

Ukrajinska strana takođe koristi svoju pograničnu teritoriju kao teritoriju za naseljavanje i reorganizaciju jedinica, koje potom odlaze u zonu borbenih dejstava“, rekao je Molostov.

On je objasnio da sve to ima uticaja na rad beloruskih graničara.

Glavni oblik provokacije je upotreba dronova, protiv kojih se, naravno, borimo“, naglasio je šef Državnog graničnog komiteta.

Kao odgovor na ove akcije, beloruski graničari su preduzeli mere za jačanje interakcije sa Oružanim snagama Republike i unutrašnjim trupama Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Povećali smo gustinu bezbednosti državne granice u pravcu Ukrajine, pojačali sve vrste obaveštajnih službi. Preduzimamo adekvatne mere“, rekao je Molostov.

RAT JE GOTOV? Svi koji su znali da drže oružje u Ukrajini su ili...

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA