Najnovije

SITUACIJA KRITIČNA, ŽIVOTI PACIJENATA UGROŽENI: U KBC "Kosovska Mitrovica" rade se samo hitne operacije (VIDEO)

U Kliničko-bolničkom centru "Kosovska Mitrovica" rade se samo hitne operacije, a pacijenti se uglavnom šalju na dalje lečenje u centralnu Srbiju, poručio je zamenik direktora bolnice Dragiša Milović, prenosi Kosovo on lajn. Razlog tome je odluka Prištine, doneta pre pet meseci o zabrani dopremanja robe s deklaracijom iz centralne Srbije.

KBC Kosovska Mitrovica (Foto: Jutjub)

U kliničko-bolničkom centru "Kosovska Mitrovica" do nedavno se lečilo oko 400 pacijenta. Trenutno, tamo se obavljaju samo hitne operacije, budući da je bolnička apoteka skoro prazna. Situacija je dramatična, a životi obolelih ugroženi, apeluje zamenik direktora doktor Dragiša Milović.

Ništa bolja situacija nije ni u privatnim apotekama u Kosovskoj Mitrovici. Nema antibiotika, lekova za hipertenziju, kardiovaskularne bolesti, ni infuzionih rastvora. Da sve nije tako crno, pokazuje humanost italijanskih karabinjera, koji su dobrovoljno dali krv i doneli ortopetska pomagala, zahvalan je Milović.

Milović naglašava da su svima dobro poznate namere Kurtija, a to je sever bez Srba.

''Ono što mi nije jasno su međunarodni predstavnici, koji na ovakvo stanje u 21. veku, gde je zagarantovano pravo na lečenje svih, ostaju nemi'', apeluje Milović.

Izvor: RTV

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA