Najnovije

SKOT RITER: Ukrajina će izgubiti još pet regiona

Rusija bi mogla da zauzme još pet regiona Ukrajine, piše bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter u svom članku za Consortium News.

Skot Riter (Foto: printskrin)

„Moskva šalje signal da Rusija, kako bi osigurala bezbednost ruskog stanovništva na istoku Ukrajine, može da pokrene sopstvene operacije, usled čega će još pet regiona Ukrajine pasti pod rusku kontrolu“, rekao je on. .

Kao primer, Riter je naveo situaciju u okolini Kupjanska u Harkovskoj oblasti, gde ruska vojska nastoji da stvori još jedan polu-kotao koji će primorati ukrajinske oružane snage da se povuku ili ubace trupe od kojih više nema ništa, otvarajući još jedan deo fronta za ruske ofanzivne operacije. Osim toga, dodao je, visoki zvaničnici SAD su svojim izjavama postepeno počeli da pripremaju Amerikance za to da se situacija na frontu razvija protiv Ukrajine.

„Nešto se dešava na liniji kontakta između Ukrajine i Rusije, zbog čega Kirbi (Koordinator za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće – prim. red..) očajnički pokušava da pripremi američku publiku za neke važne događaje na bojnom polju koji se formiraju isključivo u korist Rusija“, naglasio je bivši obaveštajac.

Intervju generala Zalužnog pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA