Najnovije

VELIKI PREOKRET U AVDEJEVKI! Rusi raspakuju oružje koje će praviti razliku

Usred produbljivanja tehnološke karijere u sferi bespilotnih letelica, nova serija kamikaza dronova "Skalpel" stigla je na front u Avdejevski.

Ovi dronovi, smatrani preciznim i efikasnim u vazdušnim operacijama, dizajnirani su da nadomeste određene nedostatke svojih prethodnika "Lanceta", nudeći istovremeno pojednostavljenu i ekonomičniju alternativu.

"Skalpel" je, po svojim karakteristikama, kamikaza dron pristupačne cene, kreiran na osnovi proaktivnog pristupa sa misijom da osigura optimizovano rešenje za oblasti gde tradicionalni "Lanceti" ne mogu da operišu sa punim kapacitetom.

U vojnim krugovima se sa velikim interesovanjem očekuje uticaj ovih dronova na operacije u Avdejevki. Sa potencijalom da značajno utiču na tok sukoba, "Skalpeli" predstavljaju značajnu inovaciju u arsenalu bespilotnih sistema.

Upotreba "Skalpela" u aktivnim vojnim operacijama mogla bi predstaviti novu glavu u knjizi bespilotne vazduhoplovne taktike i strategije, sa mogućim dugoročnim posledicama za oblikovanje budućih sukoba.

RAT SE ŠIRI: 120.000 ukrajinskih vojnika stacionirano na granicama Belorusije

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA