Najnovije

BRNABIĆ PRETI POŠTARIMA: Angažovaće bezbednjake?

Go­di­ne 2023. na­vr­ši­lo se osam de­ce­ni­ja od ro­đe­nja Dra­go­ša Ka­la­ji­ća (1943–2005), srp­skog sli­ka­ra, pi­sca, mi­sli­o­ca, jed­ne po­sve iz­u­zet­ne fi­gu­re srp­ske kul­tu­re u po­sled­njoj tre­ći­ni XX i po­čet­ka XXI ve­ka. Radnicima "Pošte Srbije" koji već nedeljama štrajkuju, a koji su danas organizovali protest ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu, obavešteni su da će Vlada Srbije, ukoliko ne okončaju obustavu rada do 22 časa, angažovati "institucije koje se bave državnom bezbednošću".

Ana Brnabić (Foto: Jutjub)

Radnici Pošte nezvanično su obavešteni da Vlada planira da angažuje institucije koje se bave državnom bezbednošću, ukoliko ne obustave štrajk, kaže Stefan Mitrović, jedan od štrajkača.

- Pošta je dala ultimatum - ili ćemo obustaviti štrajk do 22 časa, ili će oni angažovati, kako je rekla premijerka Ana Brnabić, "institucije koje se bave državnom bezbednošću". Kakve veze imaju državna bezbednost i štrajk radnika ne znamo, niti nas zanima. Nas 200, koliko nas je bilo na protestu u Zemunu, jednoglasno smo odlučili da ne odustajemo, a ni kolege iz Novog Sada i Zrenjanina - kaže Mitrović za Nova.rs.

On ovaj ultimatum vidi kao vid zastrašivanja. Takođe, naglašava da je problematično i to što nisu dobili zvanično saopštenje, već su informaciju dobili od novinara.

Podsećamo, iako Vlada Srbije tvrdi da je obustava rada u Pošti okončana potpisivanjem sporazuma sa sindikatima, poštari koji štrajkuju pd 24. oktobra tvrde suprotno. Oni kažu da predstavnici tih sindikata nikada nisu štrajkovali, te ne pristaju na ono što su oni potpisali. Ostaju pri tome da će štrajkovati dokle god se ne ispune njihovi zahtevi, od koji je glavni povećanje zarade od minimum 30 odsto.

Izvor: Nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA