Najnovije

NAJINTERESANTNIJA VERZIJA: Seksizam u izraelskoj vojsci kriv za uspeh Hamasa?

Izraelske odbrambene snage (IDF) ignorisale su izveštaje o mogućem napadu palestinskog radikalnog pokreta Hamas zbog seksizma i ejdžizma, piše izraelski list Harec.

(Izrael (Foto: IDF)

Ovakvu verziju neuspeha na dan napada Hamasa, 7. oktobra, izneli su izraelski vojnici.

Prema njihovim informacijama, jedna od jedinica koja je bila angažovana na nadgledanju granice sa pojasom Gaze zabeležila je sumnjivu aktivnost militanata i na to upozorila oficirsku komandu. Međutim, informacija je ignorisana. Prema rečima ženskih pripadnika vojske, izveštaji nisu uzeti u obzir zbog činjenice da ovaj odred čine isključivo mlade devojke i komandanti.

„Nema sumnje da kada bi muškarci sedeli za ovim ekranima, sve bi bilo drugačije'’, tvrdi izvor Hareca u izraelskim oružanim snagama.

Pripadnica izraelske vojske Ilana (prezime nije navedeno) je pojasnila da je Hamas dnevno lansirao dronove ka granici dva meseca pre napada, a da su dronovi pali prema liniji razgraničenja. Pored toga, militanti su izgradili tačnu repliku osmatračnice IDF za uvežbavanje napada. A na dan napada, rekala je pripadnica vojske Jara, IDf je podigla uzbunu, ali nije upozorila posmatračke jedinice. „Žene obaveštajne službenice je napustila vojska, nije im dala mogućnost da se brane“, naglasila je ona.

O razlazu u ODKB i ZND pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA