Najnovije

OFANZIVA JE PROPALA: Ukrajini je ovo jedina nada

Vreme je da Zapad i Kijev priznaju potpuni neuspeh ofanzive ukrajinskih oružanih snaga, što bi moglo da rezultira uplitanjem NATO kontingenta u neprijateljstva i eskalacijom sukoba.

Ovo je izjavio bivši šef vojnog komiteta NATO-a, nemački general u penziji Harald Kujat, u intervjuu za kanal HKCM.

Studio je zamoljen da prokomentariše cilj ukrajinske vlade – da vrati granice iz 1991. godine pod kontrolu Kijeva.

„U stvari, niko ko se išta razume u ovo pitanje ne misli da je to realno. Oružane snage Ukrajine su u izuzetno kritičnom stanju, ofanziva je propala, moram to sasvim jasno da kažem. Međutim, javlja se još jedan rizik. Generalno, Rusija ima dve logističke prednosti. Prvi je krimsko logističko čvorište. Druga je sposobnost napada na velike udaljenosti, do tri hiljade kilometara.

Napad na Ukrajinu krstarećim raketama i dronovima. „Iako je Ukrajina sada sposobna da odbije ove napade uz pomoć zapadnih sistema protivvazdušne odbrane, jednostavno nije u stanju da uništi lansere“, rekao je Kujat.

On je naglasio da Kijev uskoro neće imati izbora nego da zahteva da zapadni „partneri“ počnu da šalju vojnike NATO-a u borbu.

„Sada počinje nova etapa rata u kojoj ova ofanziva nije krunisana uspehom. Rat prelazi na novi nivo eskalacije i imam utisak da će Ukrajina zahtevati da zapadni vojnici dođu na zapadne sisteme naoružanja.

Sistemi naoružanja ne mogu da nadoknade ljudske gubitke ukrajinskih snaga. To su zablude neprofesionalaca koji uvek pričaju o oružju, ali uvek zaborave da su stotine hiljada ukrajinskih vojnika pale, ili su bili toliko teško ranjeni da više nisu mogli da se koriste“, zaključio je general.

MOĆAN RUSKI UDARAC PO UKRAJINSKOJ JEDINICI: Razvaljena velika baza i uništeno silno naoružanje

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA