Najnovije

ZELENSKI VIŠE NIJE BITAN: Evo ko će umesto njega potpisati kapitulaciju

Oružane snage Ukrajine mogle bi da priznaju poraz u sukobu umesto ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, rekao je bivši američki obaveštajac Toni Šafer u intervjuu za "Judging Freedom".

Prema njegovom mišljenju, ukrajinska vojska je „pred kolapsom“ i Kijev će morati da potpiše kapitulaciju.

„Verujem da ako vlada propadne i padne, onda će to uraditi vojska... Iako vojska može prva da padne. Zapamtite, oni ponestaju", rekao je on.

Kako je Šafer primetio, Zelenski „hoda po veoma tankom ledu“ otkazivanjem izbora u Ukrajini.

„On i njegova partija neće pobediti. LJudima je dosta. Ne možete više da lažete svoje ljude o ogromnim gubicima i bezvrednim naporima“, dodao je stručnjak.

Prema njegovim rečima, Zelenski može jednostavno da pobegne kada situacija na bojnom polju za ukrajinsku vojsku postane još gora.

Oružane snage Ukrajine su 4. juna krenule u kontraofanzivu u pravcu Zaporožja, Južnog Donjecka i Artjomovska, bacivši u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom opremom.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da su pokušaji da se neprijateljske trupe unaprede propali, da je ukrajinska vojska zaustavljena i vraćena na prvobitne položaje.

Rusija je više puta izražavala spremnost za pregovore, ali su kijevske vlasti uvele zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Kremlj je takođe napomenuo da sada ne postoje preduslovi da se situacija pretvori u miroljubivi pravac, dok postizanje ciljeva specijalne vojne operacije ostaje apsolutni prioritet Moskve.

Prema rečima Vladimira Putina, Rusija nikada nije odbijala dijalog, ali druga strana mora direktno da izjavi svoju spremnost za njega.

NEVEROVATNA SCENA NA PROTESTIMA: Španski demonstranti uzvikuju "Kosovo je Srbija" (VIDEO)

Izvor: Vebtribune.rs

' + spojeno; })();

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA