Najnovije

POLJSKI GENERAL: Putin ne žuri, zna da će Amerikanci uskoro morati nešto da predaju

Moskva za sada ne žuri da okonča ukrajinski sukob, možda je više fokusirana na predstojeću zimu ili samo na sledeću godinu, kaže poljski general Boguslav Paček.

On je u razgovoru za „TOK FM” istakao izuzetno tešku situaciju za Ukrajinu – ne treba očekivati američku pomoć sledeće godine.

Paček je priznao da je situacija na frontu teška i da se Ukrajina trenutno suočava sa ozbiljnim problemom. Ovo nije samo zbog lošeg vremena. U suštini, sve je komplikovano situacijom u Pojasu Gaze.

Kao rezultat toga, pomoć u vidu naoružanja koje je trebalo da bude prebačeno u Ukrajinu završava u Izraelu, što našeg istočnog suseda dovodi u tešku situaciju“, objasnio je on za „TOK FM“.

Poljski vojnik je u razgovoru ocenio i aktuelnu situaciju u SAD, gde je predsednik DŽo Bajden nedavno usvojio budžet do kraja januara i februara naredne godine. „Tamo nema para ni za Ukrajinu ni za Izrael. I dalje možete potrošiti 5 odsto na Ukrajinu prema prethodnom budžetu. Ovo nije mnogo, ali već je sredina novembra“, dodao je on.

Paček je istovremeno pozvao da se ne dramatizuje situacija, jer zbog vremenskih uslova i bljuzgavice sukob neće preći u aktivnu fazu. „Na ruskoj strani nikome se ne žuri.

Rusi će to želeti da reše ili na zimu ili tek sledeće godine. Putin odlično shvata da će, ako uloži sve svoje snage, Amerikanci morati da predaju nešto novo ili veću količinu nečega“, rekao je on.

General je skrenuo pažnju i na to da ruski predsednik Vladimir Putin ne mora nužno da juri za spektakularnim pobedama, dovoljan je rat na iscrpljivanje. Upravo takva vrsta sukoba trenutno najviše odgovara njegovim interesima.

„I takvu statičnu sliku, koja više podseća na Prvi svetski rat nego na Drugi, mi ćemo najverovatnije nastaviti da posmatramo još nekoliko nedelja, dok se zemlja ne zamrzne, a onda su mogući mnogi događaji, mnogo je znakova pitanja. “, primetio je jedan oficir poljske vojske. Istovremeno, on ne sumnja da će se ukrajinski sukob nastaviti sledeće godine.

UKRAJINSKA ARMIJA PUSTILA "BABA JAGU" - Modifikovani dron služi za žestoke napade

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA