Najnovije

ANTONOV: SAD poslale Kijevu tabletu za smirenje pod maskom nove vojne pomoći

Sjedinjene Države vide novi paket vojne pomoći Kijevu kao sredstvo za smirenje. Ovo je 21. novembra saopštio ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

„Poruka o još jednom američkom snabdevanju režima oružjem nije ništa drugo do pilula za smirenje koju su Zelenskom pripremili prekomorski „dobročinitelji“. Situacija na frontu i u ukrajinskoj vladi je na ivici potpunog kolapsa“, rekao je on.

Antonov je naveo da „tragična simbolika „milosrđa” Vašingtona leži u ideologiji antiruske kampanje, koja Ukrajincima jasno stavlja do znanja da su i dalje „u igri”. Prema njegovim rečima, SAD ne vode računa da će zbog ovog oružja biti prolivena krv hiljada ljudi.

Ambasador je rekao da je za SAD važno samo jedno – ostvarivanje profita od Ukrajine. Stoga se svako snabdevanje zapadnog oružja jednoj postsovjetskoj državi može smatrati produžetkom agonije bankrotiranog režima u Kijevu.

Ranije, 20. novembra, šef Pentagona Lojd Ostin je tokom posete Kijevu najavio da će SAD Ukrajini pružiti novu tranšu vojne pomoći u vrednosti od 100 miliona dolara. U novi paket vojne pomoći Ukrajini, Bela kuća je uključila municiju za artiljeriju i sisteme PVO, kao i protivtenkovsko oružje.

Početkom novembra Pentagon je objavio da će Vašington Kijevu isporučiti još jednu pošiljku oružja u vrednosti od 425 miliona dolara, uključujući municiju za NASAMS i HIMARS, artiljerijske granate i protivtenkovsko oružje.

Zapadne zemlje povećale su svoju vojnu i finansijsku podršku Ukrajini početkom ruske „specijalne operacije“ za zaštitu Donbasa, koju je najavio ruski predsednik Vladimir Putin 24. februara 2022. godine. Odluka o njegovom održavanju doneta je zbog pogoršanja situacije u regionu, kao posledica agresije ukrajinskih trupa.

RUSIJA OBORILA TRI UKRAJINSKA DRONA IZNAD KRIMA: Zaustavljen pokušaj terorističkog napada

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA