Najnovije

Lavrov u UN: Mi ne učimo partnere kako da žive

Rusija ne pokušava da uči partnere kako da žive, ne nameće im svoje političke modele i vrednosti, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u obraćanju učesnicima jubilarnog, 70. zasedanja Generalne skupštine UN u NJujorku.
Sergej Lavrov (Foto: Jutjub printskrin)

Sergej Lavrov (Foto: Jutjub printskrin)

„Ruska pomoć razvoju usmerena je na rešavanje suštinskih problema s kojima se suočavaju siromašne zemlje, pri čemu ne pokušavamo da učimo partnere kako da grade svoj život, ne namećemo im političke modele i vrednosti“, rekao je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov na zasedanju Generalne skupštine UN. Prema njegovim rečima, ključni zadatak državne politike Rusije u sferi doprinosa međunarodnom razvoju na globalnom nivou jeste uništenje siromaštva. „Jedna od efikasnih poluga u tim naporima jeste olakšanje dužničkog tereta. U okviru inicijative za najsiromašnije zemlje s velikom zaduženošću Rusija je otpisala osnovni dug, koji je samo za afričke zemlje iznosio 20 milijardi dolara. Mi takođe doprinosimo umanjenju dužničkog tereta najsiromašnijim zemljama u okviru pomenute inicijative, koristeći operacije konverzije dug u zamenu za pomoć razvoju“, rekao je Sergej Lavrov.
Pročitajte još:SKANDAL U UN: Obama odbio da nazdravi sa Putinom (VIDEO)RUSKA ANALIZA: Ovako se Amerika sprema za napad na Rusiju (VIDEO)
Izvor: vostok.rs  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA