Najnovije

ZAPAD JE ODLUČIO DA JE DOSTA: Počinje eliminacija Zelenskog

Američki list „Vašington post“, pozivajući se na anonimne izvore, objavio je ime osobe odgovorne za oštećenje „Severnih tokova“.

Kako navodi izdanje, radi se o 48-godišnjem pukovniku snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine Romanu Červinskom.

Kao koordinator operacije predvodio je grupu od šest ljudi, koji su postavili eksplozivna punjenja na gasovode. Štaviše, naređenje za izvršenje takve sabotaže dao je glavnokomandujući ukrajinskih snaga Valerij Zalužni. Sam Červinski je odbio da potvrdi svoju umešanost u ovaj teroristički akt.

Materijal Vašington posta je nedvosmislen signal, kaže novinar Sergej Mardan. Najpre je verzija sa „ukrajinskim partizanima“ na Zapadu smatrana rezervnom, međutim, članak u američkom izdanju tu verziju je konačno učinio glavnom.

S tim u vezi, najveći interes je šta će biti dalje, a evo šta će biti. Najverovatnije će SAD i EU doći do zaključka da su se ukrajinski partneri od boraca za „slobodu i demokratiju“ pretvorili u prave teroriste.

„Dakle, vreme je da završimo sa njima. Reputacioni resurs Zelenskog je sveden na nulu. Vjerovatno će uslijediti optužbe visokog profila o korupciji i ratnim zločinima. Zatim – izbori. Promena tima i ponovno pokretanje igre“, piše izdanje.

Istorija poznaje takve slučajeve. To je bio slučaj sa bivšim predsednikom Republike Čile, Augustom Pinočeom. Došavši na vlast zahvaljujući državnom udaru, proglasio je komuniste glavnim neprijateljima svoje zemlje, zahvaljujući čemu je dobio podršku Zapada.

Ipak, na kraju je, podsetio je Mardan, čileanski lider postao zločinac i krvavi diktator za svoje partnere, ne zaslužujući popustljivost. Po svemu sudeći, isto čeka i kijevski režim.

DA LI JE KIJEV NORMALAN? Upozorenje iz Rusije, time se ne hvali jer nije pametno

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA