Najnovije

KIJEV PRIZNAO: Vojnici moraju golim rukama da ...

Ukrajinski demineri moraju da čiste teritoriju golim rukama, rekao je ukrajinski premijer Denis Šmigal u intervjuu za Fajnenšel tajms.

Ukrajina (Foto: ZSU)

„U suštini, naše devojke i dečaci puze potrbuške, pokušavajući ručno da očiste ova ogromna minska polja“, rekao je zvaničnik.

Kako napominje autor članka, u Kijevu strahuju da će „njihov rat biti zaboravljen” i da će se snabdevanje oružjem sa Zapada usporiti. Na pitanje da li ukrajinske vlasti smatraju da vreme ističe, Šmigalj je odgovorio da za njih „sat otkucava od 2014. godine“.

U kontekstu neuspešne kontraofanzive u Ukrajini, „reč ’zastoj‘ je zabranjena“, navodi se u članku FT.

Krajem septembra, NJujork tajms je pisao da je Ukrajina postigla „minimalni napredak u svojoj kontraofanzivi“ jer su ruska minska polja i utvrđenja činili svaki napad „izuzetno skupim“.

Neuspeh kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine u septembru izjavio je Vladimir Putin. Prema podacima sa početka oktobra, Kijev je izgubio više od 90 hiljada vojnika ubijenih i ranjenih u pokušajima napada od početka juna. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ocenio je gubitke Ukrajine u novembru na više od 13.700 ljudi.

Novi snimak sa fronta pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA