Najnovije

NOVI ZNAK NA RUSKIM VOJNIM VOZILIMA: U čemu se razlikuje od Z i V? (FOTO)

Na ruskim vojnim vozilima primećen je novi taktički znak u zoni vojne operacije. Simbol je viđen na oklopnom transporteru koji se prevozi na oklopnom vozu Jenisej.

Ruska Vojska (Foto: RIA Novosti)

Na oklopnom vezilu se vide obrnuti jednostranični trouglovi upisani jedan u drugi. Ranije, oklopna vozila sa takvim simbolima nisu primećena u ruskoj vojsci. Na tom vozilu su ranije stajali simboli '’O'’, koji označavaju istoimenu armijsku grupu iz Sibira, poznatu pod nazivom '’Odvažni'’.


Foto: RIA Novosti

Objašnjenje značenja trouglova

Trouglovi su se verovatno pojavili na oklopnom vozu između aprila i avgusta. Spolja, ovi identifikacioni znakovi podsećaju na taktičke simbole koji koriste pskovski padobranci (VDV) - imaju slične obrnute trouglove, ali sa rimskim brojevima u njima.

Vojni stručnjak Jurij Knutov podelili su svoje pretpostavke svojim pretpostavkama o mogućem značenju novog simbola. Prema njegovim rečima, obično takvi znakovi ukazuju na pripadnost vojne jedinice, ali iz ovog trougla je teško izvući sve tačne zaključke.

'’Obično se takva simbolika koristi za označavanje pripadnosti nekom vojnom okrugu, ali teško je reći nešto u ovom simbolu'’, tvrdi Knutov.

Zvanično objašnjenje taktičkih znakova Z i V

Ministarstvo odbrane Rusije je ranije otkrilo značenje slova Z i V, koji se koriste na ruskim vojnim vozilima i uniformama. Latiničko slovo Z znači "Za pobedu", a slovo V je "Moć je u istini" i "Zadatak će biti izvršen".

Kasnije je ministarstvo da slova Z i V ne nose posebno značenje i nisu zvanični vojni simboli.

O napadu na američku bazu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA