Najnovije

KURTI SA EU SPREMA VELIKU PREVARU ZA SRBIJU: Hoće li Vučić to prihvatiti?

Izaslanici "velike petorke" (EU, SAD, Nemačke, Francuske i Italije) su 21. oktobra Kurtiju i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predstavili nacrt statuta za formiranje Zajednice.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je da nije on taj koji treba da objavi nacrt statuta Zajednice opština sa srpskom većinom, već da tako nešto treba da uradi posrednik u dijalogu - Evropska unija.

Zajednica opština sa srpskom većinom je dogovorena u okviru dijaloga "Kosova" i Srbije kojim posreduje Evropska unija. Ta Zajednica bi Srbima na "Kosovu" trebalo da pruži veću autonomiju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Izaslanici "velike petorke" (EU, SAD, Nemačke, Francuske i Italije) su 21. oktobra Kurtiju i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predstavili nacrt statuta za formiranje Zajednice.

"Sada je na evropskom posredniku da objavi nacrt i zbog toga ja ne mogu da iznosim svoje primedbe i kritike. Verujte da ima raznih aktera koji čekaju da prekršim proces i procedure, time bi se naštetilo predstavljanju Republike Kosovo. Što se mene tiče, neka objave nacrt statuta, tako će se otvoriti i put za objavljivanje naših primedbi i kritika", rekao je Kurti danas novinarima u Prištini, prenosi RSE.

Kurti je ponovio da je 26. oktobra, na sastanku sa evropskim liderima u Briselu, izrazio spremnost da potpiše "paket, a ne jedan od tekstova", odnosno da se prvo potpiše Sporazum o normalizaciji odnosa na osnovu predloga EU, te aneks dokument za njegovu implementaciju, a onda i nacrt statuta za formiranje Zajednice.

GOTOVO JE: SAD i Berlin će smanjiti isporuke oružja Ukrajini – da bi je naveli da pregovara sa Rusijom

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA