Najnovije

ĐURĐEVIĆ: Država iznad partija, narod iznad vlastodržaca, Ustav iznad ultimatuma, Srbija iznad EU! (VIDEO)

"Mi nismo i nekada se nećemo odreći naših principa, ali smo spremni da se odreknemo komfora, komoditeta, toplih soba, jer ne može Srbijom u ovakvom stanju u kome se naša zemlja nalazi da se rukovdi iz kancelarija. Neophodno je da budete sa narodom. Za četiri dana smo prešli 2000 kilometara, posetili 14 gradova i opština, preko 20 sela. Nastavljamo dalje, nosimo barjak nacionalnog okupljanja, nacionalno okupljanje je u toku, pozivam sve građane da nam se pridruže, da stanemo svi pod jednu zastavu, zastavu naše zemlje. Država iznad partije, narod iznad vlastodržaca, Ustav iznad ultimatuma, Srbija iznad EU", rekla je Nosilac liste Nacionalno okupljanje i predsednik Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski tokom posete Barajevu.

Ona je predhodnih dana obilazila gradove i opštine na jugu Srbije gde je obišla veliki broj poljoprivrednika i upoznala se sa njihovim problemima..

“Kada preuzmemo odgovornost za upravljanje Srbijom odmah ćemo organizovati specijalne timove u Ministarstvu poljoprivrde, ali i u Vladi Srbije, za rešavanje problema poljoprivrednika. Za obnovu sela je potrebno angažovanje svih resora zato što postoje problemi sa infrastrukturom i telekomunikacijama”, rekla je Đurđević Stamenkovski navodeći primer Svrljiga gde je juče usled slabijeg snega čitava opština ostala bez struje i interneta što samo potvrđuje loše stanje infrastruktre.

Đurđević Stamenkovski je objasnila da je potrebno da ljudi iz Vlade Srbije i ministarstava odlaze na teren i obilaze sela, a ne da sede u toplim kancelarijama i prave se da problemi ne postoje.

“Naši specijalistički timovi će biti organizovani tako da stignu u svako selo, da porazgovaraju sa svakim domaćinom, da čuju gde su problemi, ko ima problem da zatraži subvencje, kome kasne subvencije, kome nisu isplaćene, da se reše infrastrukturni problemi, da se obnove škole koje se nalaze desetine kilometara od pojedinih mesta gde đaci satima pešače do svojih učionica koje su uglavnom hladne. Neophodno je da napravimo sistem u kome će Vlada i svi njeni resori ići ka narodu, a ne kao do sada od naroda. Neophodno je da idu ka građanima, da razgovaraju sa građanima, da budu uz njih, da čuju njihove probleme. Mislim da je to sistem koji će biti u službi svog naroda”, objasnila je ona.

Uživo iz Barajeva

Posted by Milica Đurđević on Monday, 27 November 2023

Boško Obradović: Mi garantujemo - Mere za penzionere

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA