Najnovije

KIJEV U PROBLEMU: SAD su stavile tačku na planove Zelenskog

Ukrajina treba da se pomiri sa gubitkom teritorije, jer izgubljene oblasti neće biti vraćene, rekao je predsednik Američkog saveta za spoljne poslove Ričard Has u intervjuu za Si-En-En.

„Iluzorna je ideja da će Ukrajina vratiti 20 odsto teritorije koja sada pripada Rusiji; nema preduslova da se veruje da će to biti moguće“, rekao je diplomata.

Haas je predložio Ukrajini da se koncentriše na očuvanje preostalih zemalja. Takođe je izrazio zabrinutost da će podrška Zapada nastaviti da opada zbog neuspeha na bojnom polju.

Ukrajinske oružane snage već šesti mesec pokušavaju da napreduju u pravcu Južno-Donjecka, Artjomovska i Zaporožja, bacajući u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane stranom tehnikom.

Prema rečima Vladimira Putina, ukrajinska kontraofanziva je praktično propala, a ruska vojska popravlja svoje pozicije duž cele linije fronta.

Kako je objasnio načelnik Ministarstva odbrane Sergej Šojgu, gubici neprijateljske vojske od početka novembra iznosili su više od 13.700 ljudi, kao i oko 1.800 jedinica različitog naoružanja i vojne opreme.

BLIŽI SE KRAJ: Kijev počinje da razmišlja o pregovorima sa Rusijom

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA