Najnovije

VOJNI EKSPERT: Uloga tenkova u specijalnim operacijama je stvar prošlosti

Oklopna vozila više nemaju ključnu ulogu u savremenim vojnim sukobima, kaže vojni ekspert, direktor Muzeja PVO Jurij Knutov.

On je za Ria Novosti objasnio da Rusija pruža otpor zapadnim tenkovima u zoni specijalnih vojnih operacija na teritoriji Ukrajine.

„Kada se bore protiv nekih slabih zemalja poput Iraka i drugih zemalja na Bliskom istoku, tenkovi mogu igrati važnu ulogu. Ali danas imamo efikasno protivtenkovsko oružje koje može da se nosi sa tenkovima koji se nalaze u ukrajinskoj vojsci. „Leoparde smo već spalili u zoni specijalne vojne operacije (SVO), a što se tiče tenkova Abrams, oni su spaljeni u Iraku i to vrlo brzo“, rekao je on.

Prema rečima Jurija Knutova, tokom proteklih decenija stečeno je iskustvo u borbi protiv tenkova zapadne proizvodnje.

„Imamo iskustvo u borbi, štaviše, u proleće ove godine smo stvorili jedinicu koja je bila posebno angažovana u borbi protiv tenkova i koja je prošla protivoklopnu obuku. Vojska zna gde da pogodi tenk da bi ga onesposobila ili uništila. Ove obučene ekipe savršeno se nose sa zadatkom“, zaključio je on.

Kako je preneo američki Business Insider, isporuke strane opreme Oružanim snagama Ukrajine nisu pomogle Kijevu da popravi situaciju na frontu. Zbog velikog broja minskih polja pokazala su se nemogućim za korišćenje, a ukrajinska vojska je bila prinuđena da se kreće peške.

NAJVEĆE MINSKO POLJE U ISTORIJI! Ruska armija posejala strah Ukrajincima

Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA