Najnovije

ODLOŽEN POPIS U CG: Novi datum 3. decembar

Premijer Crne Gore Milojko Spajić je rekao da je večeras na elektronskoj sednici Vlade doneta odluka da se popis stanovništva odloži za 3. decembar.

"Večerašnja odluka opozicije je dokaz da sazrevamo kao društvo. Za mene je ovo jako bitno za pomirenje Crne Gore", istakao je Spajić na konferenciji za medije.

On je rekao da je sve bilo spremno da popis počne sutra.

"Ali izašli smo u susret i dodatnom zahtevu opozicije vezano za specifikaciju softvera iako to nije bilo u Sporazumu", kazao je premijer.

Spajić je naglasio je da su svi dali doprinos i da je za manje od mesec dana zatvoren jedan proces.

"Na sve izazove smo odgovorili u roku. Predsedništvo SD i DPS i veća manje brojnih naroda su prihvatili našu ponudu. Na kraju je Parlament dao svoj pečat, sa 64 glasa za. Za manje od mesec smo uspeli da zatvorimo jedan zahtevan proces- naveo je Spajić.

Istakao je da je bilo i rezervi u odnosu na odluku DPS-a, ali da je dobar deo parlamentarne većine uz odluku Vlade.

"Ovo odgađanje do 3. decembra je jako bitno, bez dodatnih troškova ćemo postići društvenu koheziju. Šta će se suštinski promeniti u ova dva, tri dana - najveća zabrinutost kod međunarodnih partnera bila je zbog polarizacije. Tako da ovakav način inkluzivnosti i pružene ruke je nešto što će oni pozdraviti", rekao je crnogorski premijer.

On je na pitanje da li je previše popustljiv odgovorio da se to može i tako gledati.

Predsedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) saopštilo je ranije večeras da je ta partija spremna da u novom roku da puni doprinos kako bi se u potpunosti ispunili svi uslovi za održavanje popisa koji će početi 3. decembra.

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA